5 vaner, som den yngste i en søskendeflok tager med videre i livet

Dit nummer i søskenderækken afslører en del om din gøren og laden. Og der kan være stor forskel på, hvad storebror og lillesøster tager med sig af erfaringer og vaner, når de forlader reden og udforsker verdenen.

Den amerikanske livsstilsblogger Heidi Priebe har noteret en stribe vaner, som den yngste i søskendeflokken har det med at tage med videre i livet.

Læs også: Dit nummer i søskenderækken afslører: Sådan er du

Her ses fem af hendes eksempler, som du formentlig kan genkende:

1. De lærer bedst ved at blive vejledt. Den yngste søskende er vant til at lære ved at imitere, og derfor skal de have tingene serveret på en anden måde end andre. Fx når det kommer til arbejde, så skal de ikke præsenteres for en lang forvirrende proces, i stedet skal de hellere sidde ved siden af en dygtig medarbejder, der kan vise tingene.

2. De viser deres kærlighed ved at dukke op. Den yngste søskende møder op til sine venners begivenheder - uanset som det er små, tossede arrangementer eller noget stort og vigtigt. Vedkommende har lært fra barns ben, at kærlighed betyder, at man kommer til fodboldkampe, teaterforestillinger og sågar digtoplæsning.

Læs også: Ny undersøgelse: Den yngste i en søskendeflok er den sjoveste

3. De er sociale, men de drages mod ældre personer. Som yngste barn er der ikke noget federe end at hænge ud med sin storesøster og hendes venner, også selvom de ikke har det på samme måde. Og som voksen vil yngstebarnet også gerne være omgivet af lidt ældre personer - det får dem til at føle sig godt til mode.     

4. De har en generel foragt for regler eller bare stor lyst til at overtræde dem. Små søskende vokser ofte op med følelsen af, at de kan tillade sig at tage nogle friheder, fordi ingen holder øje med dem. Denne holdning til regler hænger ved i voksenlivet, hvor regler også gerne må være fleksible. Med til dette hører også, at efternøleren godt ved, hvordan man spiller uskyldskortet, når det kommer til regler.

5. Der er nogle helt basale talenter, som de aldrig vil mestre. Da familiens sidste barn kom til verden, var forældrene ikke længere så opsatte på at lære poderne basale ting. Fx madlavning, tøjvask, handyman-opgaver eller andre praktiske ting. Og derfor er den yngste søskende håbløst bagud på et eller flere områder. 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip