50 kampvogne krydser grænse til Ukraine under fredsmøde

Mens de politiske ledere fra Ukraine, Rusland, Tyskland og Frankrig var midt i forhandlinger om en køreplan for fred i Ukraine, har en større konvoj af militært isenkram krydset grænsen fra Rusland til Ukraine i ly af natten.

Det hævder en talsmand for de ukrainske sikkerhedsstyrker ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Der skal være tale om 50 kampvogne, 40 missilsystemer og 40 pansrede køretøjer, som har krydset grænsen ved Isvaryne.

- Fjenden fortsætter med at opruste i de mest farlige områder, specielt i det nordøstlige Lugansk og i retning af Debaltseve, siger talsmanden Andreij Lysenko.

Byen Debaltseve er et jernbaneknudepunkt i regionen Donetsk. Heftige kampe har stået på de seneste uger i byen mellem de ukrainske sikkerhedsstyrker, som har generobret byen, og de prorussiske separatister.

Den ukrainske talsmand siger, at kampvognene har krydset grænsen "trods erklæringer fra Rusland om fraværet af russiske soldater og militært udstyr på ukrainsk territorium."

Ruslands præsident, Vladimir Putin, erklærede efter fredsmødet i Minsk torsdag formiddag, at en køreplan for fred er på plads.

Samtidig sagde præsidenten, at alle parter vil respektere en aftale om at trække tunge våben tilbage fra kampzonen i det østlige Ukraine.

Det er meningen, at der skal være våbenhvile fra midnat natten til søndag.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) ønsker torsdag eftermiddag endnu ikke at forholde sig til betydningen af de nye oplysninger og hvordan man skal vurdere eventuelle udviklinger på landjorden i tiden, indtil våbenhvilen træder i kraft.

- Jeg kan ikke forholde mig til det. Jeg ved ikke, om det er korrekt, at det forholder sig sådan, siger Thorning ved ankomsten til EU-topmøde i Bruxelles.

Statsministeren siger, at hun ser frem til at få en førstehåndsberetning fra fredsforhandlingerne fra den tyske, franske og ukrainske statsleder, når de alle tre kommer direkte fra forhandlinger med præsident Vladimir Putin i Minsk til EU-topmødet i Bruxelles.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip