500 kroner i bøde for at ryge i egen bil – hvis der er et barn ombord

12/02/2015 09:31

Kirstine Petersen

Nyheder
Fra 1. oktober i år indfører britterne et forbud mod at ryge i personbiler, hvor der er børn ombord. 342 parlamentsmedlemmer stemte denne uge for lovforslaget, mens 74 var imod. Den nye lov betyder, at bilister, der kører med børn i bilen, får en bøde på 50 pund, svarende til cirka 500 danske kroner, hvis de tænder en cigaret i køretøjet. Kører man alene i bilen, kan man pulse løs uden problemer. Læs også: Ny undersøgelse: Gravide vil kvitte smøgerne for 4000 kroner - Gennemførslen af lovforslaget mod rygning i biler, hvor børn og unge under 18 år er med ombord, er en sejr, fordi det beskytter børns helbred fra passiv rygning, siger en talsmand for forslaget, professor Dame Sally Davies til Sky News. Modstandere af loven kalder den et angreb mod folks privatliv og egen sunde fornuft. Læs også: Kugleskør: Kvinder kører bil, fordi de er ligeglade med at blive voldtaget - De fleste rygere ved godt, at det er hensynsløst at ryge i en bil med børn tilstede, og derfor gør de det jo ikke, siger Simon Clark, der er formand for interesseorganisationen ”Forest”, der taler for rygeres rettigheder. Andre lande så som Norge har allerede indført en lignende lov. Hvad tænker du; skal vi forbyde rygning i bilen her i Danmark også, når der er børn med ombord?

Mest læste i dag

Fra 1. oktober i år indfører britterne et forbud mod at ryge i personbiler, hvor der er børn ombord.

342 parlamentsmedlemmer stemte denne uge for lovforslaget, mens 74 var imod. Den nye lov betyder, at bilister, der kører med børn i bilen, får en bøde på 50 pund, svarende til cirka 500 danske kroner, hvis de tænder en cigaret i køretøjet.

Kører man alene i bilen, kan man pulse løs uden problemer.

Læs også: Ny undersøgelse: Gravide vil kvitte smøgerne for 4000 kroner

- Gennemførslen af lovforslaget mod rygning i biler, hvor børn og unge under 18 år er med ombord, er en sejr, fordi det beskytter børns helbred fra passiv rygning, siger en talsmand for forslaget, professor Dame Sally Davies til Sky News.

Modstandere af loven kalder den et angreb mod folks privatliv og egen sunde fornuft.

Læs også: Kugleskør: Kvinder kører bil, fordi de er ligeglade med at blive voldtaget

- De fleste rygere ved godt, at det er hensynsløst at ryge i en bil med børn tilstede, og derfor gør de det jo ikke, siger Simon Clark, der er formand for interesseorganisationen ”Forest”, der taler for rygeres rettigheder.

Andre lande så som Norge har allerede indført en lignende lov. Hvad tænker du; skal vi forbyde rygning i bilen her i Danmark også, når der er børn med ombord?