5.500 virksomheder siger ja til akutmøde med jobcentre

Det viser de første resultater fra en landsdækkende kampagne, hvor målet er, at man inden januar har fået lavet 7.800 aftaler.

Nordjylland
- Det er positivt. Jobcentrene oplever en stor velvilje i virksomhederne, og flere byer, som Aalborg og Brønderslev, har allerede nået deres mål, siger Karsten Simensen, regionsdirektør i Beskæftigelsesregion Nordjylland.

Jobcentrene melder tilbage til regionen, at de får kontakt til virksomheder, som de ikke havde kontakt til i forvejen.

- Mange ansættelser foregår helt uforrnelt og uden jobopslag på arbejdsmarkedet. Med møderne kan vi måske få gjort nogle af de job mere synlige for de ledige i målgruppen, der måske savner et netværk inden for andre brancher, siger Karsten Simensen.

Sydjylland
I Beskæftigelsesregion Sydjylland er det målsætningen, at kampagnen skal føre til kontakt med 3.100 virksomheder. Totredjedele af virksomhedsbesøgene er allerede booket.

Sjælland og Hovedstaden
- Akutkampagnen er en god mulighed for jobcentrene for at komme ud og besøge en række virksomheder og dermed åbne op for nye samarbejder og styrke kontakten til det lokale erhvervsliv, siger Merete Bingen-Jakobsen, vicedirektør i Beskæftigelsesregion Hovedstaden og Sjælland.

Beskæftigelsesregion Nordjylland er lige nu tættest på at nå sin målsætning, med 645 aftalte møder og en målsætning om at nå 685. Længst fra målet er Beskæftigelsesregion Sjælland, der har 1.269 aftaler på plads, og en målsætning om at nå 2.615.

 

Dagens Gossip