6 fødevarer der kan være farlige for dig

Tidligere på ugen kom det frem, at man kan få knoglebrud af at drikke for meget mælk. Og nu har den tyske avis, Bild, så samlet en liste over helt almindelige fødevarer, der er lige så farlige for dig.

Vand:
Drikker du mere end fem liter om dagen, kan det være farligt, fordi du så ryster kroppens væske- og saltbalance. Resultatet vil være, man føler sig svimmel. Og kvalme og opkast kan følge den tråd.

Salt:
Spiser man 150 gram salt på en gang, dør man. Elektrolyt-balancen bliver sat ud af spil og man vil sandsynligvis få hjertestop. Til gengæld er det næsten umuligt for kroppen at optage så meget salt på en gang… Psst, men skær lige lidt ned alligevel.

Smør:
Et helt almindeligt menneske indtager på daglig basis 10-20 gram smør. Femdobler man den ration, bliver kroppen bombet med farlige transfedtsyrer, der på sigt kan udløse hjerteanfald.

Muskatnød:
Muskatnød indeholder en æterisk olie, som forårsager hallucinationer, og hos børn og unge kan det få fatale konsekvenser. Voksne kan ved en overdosis opnå simpel eufori efterfulgt af kvalme.

Grønne bønner:
Spis dem aldrig rå. Bønnerne indeholder et giftigt protein, der normalt bliver ødelagt ved høje varmegrader, men kommer det først ind i kroppen, kan man få blodig diarré, kvalme eller endda et chok med respiratorisk lammelse.

Honning:
Hold det væk fra babyer og spædbørn. Bakterien Clostridium botulinum kan udvikle sig i tarmfloraen hos små børn, formere sig og gå i blodet. Det kan lamme musklerne og være livsfarligt, men ikke for voksne.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip