60 mast ihjel ved nytårsfest

Mindst 60 mennesker meldes dræbt og 200 kvæstet i forbindelse med en panik, der opstod efter et fyrværkeri under nytårsfejringen på et stadion i Abidjan, oplyser myndighederne og Elfenbenskystens statslige radio tirsdag.

Lederen for de militære redningsarbejdere, oberstløjtnant Issa Sako, siger til den offentlige fjernsynskanal RTI, at 60 mennesker ifølge de foreløbige opgørelser er omkommet og 200 blevet kvæstet.

En anden redningsarbejder siger til nyhedsbureauet AFP, at dødstallet er 61 og 48 er kvæstet.

Episoden fandt sted på Felix Houphouet Boigny Stadion, hvor folk var samlet for at se på fyrværkeri i det afrikanske lands kommercielle hovedstad.

De kvæstede er blevet bragt til sygehuse i Abidjan. En AFP-journalist har set mange børn blandt de dræbte og kvæstede.

- Menneskemængden, der strømmede til indgangen af byens hovedstadion for at overvære fyrværkeriet, forårsagede et massivt pres, og i den forbindelse blev mennesker trampet og mast ihjel, siger oberstløjtnant Sako.

En korrespondent fra nyhedsbureauet Reuters siger, at der var blodsprøjt og efterladte sko uden for stadion tirsdag morgen. Regeringsembedsmænd samt rednings- og sikkerhedsfolk er fortsat til stede på ulykkesstedet.

- Mine to børn kom hertil i går. Jeg sagde til dem, at de skulle holde sig væk, men de ville ikke lytte. De gik, mens jeg sov. Hvad skal jeg gøre, spørger Assetou Toure, en rengøringsassistent.

Den fortvivlede kvinde tilføjer, at hun ikke ved, om hendes børn er i live.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip