60 procent færre nye jobannoncer i julen

Der er færre job at søge i julen. I hvert fald når det gælder antallet af jobannoncer. Ifølge direktøren for Danmarks største database for jobannoncer, Jobindex.dk, Kaare Danielsen, byder juledagene på betydeligt færre jobannoncer end på en normal dag.

- Statistikkerne viser, at der bliver slået 60 procent færre job op i juleferien, end på en normal hverdag, siger Kaare Danielsen til Fagbladet 3F..

Ring til virksomhederne
Alligevel mener Kaare Danielsen, at det godt kan betale sig at bruge lidt tid på jobsøgning i juledagene, hvis man mangler et arbejde:

- Man kan sagtens søge job, selv om det er jul. Faktisk er juleferien et udmærket tidspunkt. Mange steder er det medarbejderne, der holder mest ferie, mens cheferne sidder tilbage og passer butikken. De chefer, der er på arbejde, har typisk god tid til at snakke med jobansøgere. Så det er bare om at ringe, siger han.

- Hvis du ringer på det rigtige tidspunkt, og har de rigtige kvalifikationer, så kan du være heldig at komme foran andre ansøgere, og virksomheden kan se fordelen ved at slippe for at læse 100 ansøgninger, siger Kaare Danielsen.

 

Dagens Gossip