600 kommunalarbejdere sendes hjem

Goddag til julemåneden er for hundredvis af kommunalt ansatte et farvel til jobbet for resten af året - og goddag til en vinter på dagpenge.

Allerede 1. november begyndte en mængde kommuner at vinterhjemsende folk på grund af økonomi, og fordi der er mindre at lave om vinteren. Over 600 specialarbejdere er i perioder på op til fem måneder sendt hjem. Det viser en kortlægning, Fagbladet 3F har lavet.

Mange har udsigt til lang tid derhjemme. Andre sendes hjem med ret til efteruddannelse i nogle uger. I for eksempel Aalborg har man i år 52 specialarbejdere, der vinterhjemsendes.

- Men det er så at sige for at flere personer deler elendigheden. Til gengæld gør de det i en kortere periode end tidligere år, forklarer Claus Pedersen, formanden for Den offentlige gruppe i 3F Aalborg.

Samme stil ses i Slagelse Kommunes Entreprenørservice. 27 sendes hjem, men tallet kan falde, hvis der kommer opgaver ind.

- Desuden har flere specialarbejdere og gartnere vist ufatteligt godt kollegaskab. De har frivilligt indvilliget i at dele vinterhjemsendelsen med en kollega, så én ikke skal gå hjemme i hele fem måneder. I stedet er der to, der kommer til at gå hjemme i 2,5 måneder. Det er meget prisværdigt, fortæller 3F-fællestillidsrepræsentant Allan Gildhoff, Slagelse Kommune.

En lang række kommuner - især omkring hovedstaden - sender dog slet ikke medarbejdere hjem.

Se kort HER

 

 

Dagens Gossip