62 døde efter bygningskollaps

Siden har redningsmandskab søgt efter levende og døde i ruinerne, og i alt har de nu fundet frem til 62 lig blandt murbrokkerne, skriver Sky News.

Mindst 17 af de døde er børn, som boede i den ikke-færdigopførte bygning med deres forældre og søskende. Der er dog også enkelte solstrålehistorier midt i elendigheden, redningsmandskabet har blandt andet reddet to små børn ud af ruinerne, som begge var i live.

Størstedelen af de døde og savnede personer var immigranter, der var kommet til Indien for at arbejde som murerarbejdere. 20 personer savnes fortsat, og selv om redningsmandskabet har fået hjælp til gravearbejdet af seks bulldozere, så er der svære arbejdsbetingelser. Tre af de sammenstyrtede etager mangler derfor stadig at blive gennemsøgt, siger embedsmanden R.S. Rajesh fra det nationale katastrofeberedskab til Sky News.

»De tre etager er klemt sammen. Så det er meget vanskeligt at komme til, forklarer han.

Der skal nu iværksættes en nærmere undersøgelse af, hvad der fik bygningen til at kollapse. Hidtil har forklaringen været, at fundamentet under huset var for dårligt, og det samme gælder selve konstruktionen. Oprindeligt skulle bygningen blot være fire etager høj, men bygningsarbejderne havde trodset loven og tilføjet tre ekstra etager, og de var i gang med at tilføje den ottende etage, da bygningen faldt sammen, siger politiet.

Det har anholdt og sigtet bygherren samt flere af hans nærmeste medarbejdere, og de er nu sigtet for flere forhold, herunder manddrab, skriver Sky News.

Ifølge en lokal beboer, der overværede bygningen falde sammen, skete det på blot tre-fire sekunder. Han forklarer også, at det udelukkende var fattige mennesker, der boede i bygningen.

Det er en tendens der går igen flere steder i Indien, hvor jagten på hurtig profit i forbindelse med byggeri er steget i takt med den generelle velstandsstigning.

Alene i området, hvor den nu sammenstyrtede bygning stod, er der angiveligt 2.000 bygninger, der er ulovligt konstruerede.

Den tidligere topembedsmand G.R. Khairnar mener ifølge Sky News, at retsforfølgelsen også bør gælde de embedsmænd, som har givet tilladelse til opførelsen af bygningen.

»Der er mange mennesker involveret - byggearbejdere, embedsmænd, politiet, kommunen,« siger han til TV-stationen CNN-IBN.

Det er langt fra første gang, Indien er vidne til en tragisk ulykke med mange dræbte i forbindelse med et bygningskollaps. I november 2010 blev næsten 70 personer dræbt, da et lejlighedskompleks i New Delhi faldt sammen.

Bygningen var to etager højere end loven tillod, og fundamentet havde fået alvorlige vandskader.

 

Dagens Gossip