69 unge blev skudt for fire år siden: Nu genopstår sommerlejren på Utøya

Tragedien var total på Utøya for snart fire år siden.

Den 22. juli 2011 gik Anders Behring Breivik amok og skød og dræbte 67 unge mennesker, og to yderligere døde af henholdsvis drukning og ved et fald. Siden har øen stået tom og er kun blevet brugt ved mindehøjtidligheder.

Men til sommer genopstår de unge, norske socialdemokraters sommerlejr. Det skriver AUF - den socialdemokratiske ungdom - på sin Facebook-side.

Den 22. juli vil der være en mindemarkering på øen for de mange ofre. I august vil der så være den første lejr siden massakren. Den får temaet international solidaritet.

Der vil også være en tværpolitisk konference mellem ungdomspartier på øen, hvor der vil blive diskuteret ekstremisme og vold.

Massakren Norge aldrig glemmer
Den 22. juli 2011 klokken 15.25 sprængte Anders Behring Breivik en bombe ud for regeringskvarteret i Oslo. Gødningsbomben på 950 kilogram, som han selv havde lavet, sprængte flere bygninger i stumper og stykker.

Syv døde og mindst 15 blev såret.

Knap halvanden time senere - klokken 16.40 - parkerede Breivik en lejet bil ved færgelejet i Utvika. Iført politiuniform og skudsikkervest fik han adgang til færgen, som ankom til den lille ø klokken 17.08.

Omkring 600 unge, norske socialdemokrater var samlet på øen til sommerlejr. Den nu terrordømte gik rundt på øen og skød på de unge, som flygtede. Flere hoppede i fjordens iskolde vand og begyndte at svømme mod fastlandet.

Anders Behring Breivik blev idømt den længste straf, det er muligt at få i Norge på mindst 10 år og højst 21 år. Dommen kan dog blive forlænget med fem år ad gangen på ubestemt tid. På den måde kan han komme til at sidde i fængsel resten af sit liv.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip