7 jobs, jeg aldrig i mit liv ville kunne udføre

De fleste jobs er ærlige, og der er brug for mennesker til at udføre dem.

Men der er nogle, som jeg ikke ville kunne varetage. Det handler ikke om snobberi. Jeg har arbejdet et hav af forskellige steder i tidens løb. Inden for alt fra lagerarbejde, pakning af fisk, handicaphjælper, regnskabsmedarbejder, receptionist - og jeg skal komme efter dig, skal jeg.

Men der er nogle personlige ticks, der ville gøre bestemte jobs umulige.

Her er syv jobs, jeg aldrig håber at ende i.

1. Foged
Tanken om at skulle smide fattige familier ud af deres hjem, er gruopvækkende. Nogen skal naturligvis sørge for, at regningerne bliver krævet ind. Men jeg ville ikke kunne gøre det.

Tænk at stå på fortovet med grædende mødre og børn om benene, mens nogen bærer sofaen, fjernsynet og sengen ud...

2. Parkeringsvagt
Det forudsætter en vis nidkærhed at være en del af denne udskældte medarbejderstab. Jeg har selv fået en hel del parkeringsbøder, indtil jeg fik installeret mig i en lejlighed med tilhørende parkeringsplads.

Læs også: 8 typer opdateringer på facebook, der bør stoppe nu

Derfor ville det være enerverende at skulle udsætte andre mennesker for den pinsel det er, at slippe 5-700 kroner for mindre forseelser som at glemme at sætte P-skiven. Jeg ville være kronisk angst for at blive ramt af den dårlige karma.

3. Kirurg
Tanken om at leve af at redde menneskeliv er jo i grunden skøn. Men tanken om også at være ansvarlig, såfremt operationen går galt, er ligeså angstprovokerende.

Hvad nu, hvis man har drukket for meget kaffe en dag og ryster på hånden? Jeg er glad for, at der er nogen, som kan holde fokus og har motorikken til at være kirurg. Jeg ville være rent elendig.

4. Telemarketingmedarbejder
Jeg har faktisk engang arbejdet i telemarketing. Det gik ganske udmærket, da jeg fandt ud af, at jo mere jysk man talte, des mere velvillige var folk til - i første omgang - at undlade at smide røret på.

Men afvisningerne er mange. Svinerne ligeså. Gudskelov var det kun et deltidsjob ved siden af studiet. Leve af det kunne jeg ikke.

Til gengæld er jeg blevet ret god til at afvise dem på en høflig måde. Det er med at finde akilleshælen. Den er som regel humor og en god, tør sarkasme.

“Vil du ikke have en førstehjælpskasse fra Falck?”
“Ellers tak, jeg har plaster i huset.”
“Men har du ikke småfolk?”
“Nej, fy for fanden da. De er jo ulækre.”
“Øhh… okay.”
“Jeg ved godt, dit job er træls. Jeg føler med dig. Ha’ en dejlig dag, hej hej”.

5. Coach
At skulle være professionelt positiv og aldrig måtte nævne ord som “problemer”, men kun tale om “udfordringer”, “omstillingsparathed” og om, hvordan folk bliver “Den bedst mulige udgave af sig selv” - det ville smerte mig langt ind i min sorte sjæl.

Læs også: 20 irriterende ilandsproblemer, vi døjer med hver eneste dag

Jeg underviser en smule ved siden af mit job på Dagens.dk. Det kan jeg rigtig godt lide. Men der kan man også kalde en spade for en spade uden at skulle pakke det ind i buzzwords. Det har taget overhånd. Nogle gange er tingene bare noget lort. Lad os snakke om det i stedet for at forskønne det.

6. Foddame
Engang havde jeg et job som handicaphjælper. Det var faktisk super fedt. Beboerne på stedet var søde, og vi hyggede os meget. Jeg er heller ikke så sart i forhold til at hjælpe med personlig hygiejne og den slags, så bleskift og badning var ikke noget problem.

Men min salig farmor - som blev næsten 91 år - var en af de mange ældre, der med jævne mellemrum fik besøg af “foddamen”. Hendes job består i at afhøvle de gamles fødder og klippe tåneglene.

Læs også: 9 ting, du desperat har brug for, men som altid bliver væk

Det kan godt være, det er en lidt spøjs avation. Men tanken om at sidde i hudstøvet fra gamle menneskers fødder - måske endda INHALERE noget af det… Det er godt, der er nogen, som kan ordne det - for det skal jo gøres. Jeg ville gøre mange krumspring for at undgå det.

7. Ansat på en ornestation
Til de læsere, som ikke kommer fra eller har deres gang på landet, kræver denne en forklaring.

En ornestation er et sted, hvor man, om man så må sige, “malker” orner - det vil sige han-grise - for sæd. Sæden bruger man til at inseminere søer i landbruget, så der kan komme små grisebasser og i sidste ende dejlig bacon ud af det.

Ja. Jeg tror ikke, det behøver yderligere uddybning, hvorfor jeg ville have det lidt stramt med det job.

Se eventuelt Peter Schmeichel kaste sig ud i disciplinen nedenfor.

 

Dagens Gossip