7 ting, alle mødre bør fortælle deres voksne døtre

Har du nogensinde stået i en situation og tænky “gid, nogen havde fortalt mig det her, da jeg var ung”?

Det har Alicia Cook, som blogger for Thought Catalog.

Derfor har hun lavet en liste over de ting, som alle voksne døtre bør få at vide af deres mødre, får de for alvor begynder at flyve fra reden.

Her er et udpluk af dem:

1. ”Du er ikke unik”
Når Alicia Cook synes, at alle voksne døtre bør få at vide, at de ikke er unikke, skal det ikke forstås sådan, at de ikke er fantastiske og helt igennem specielle.
Men når det kommer til alle de forfærdelige følelser og oplevelser, som alle kvinder gennemgår i midten af tyverne - knuste hjerter, kedelige jobs og drænede konti, for at nævne nogle få - så er du langt fra den første, der oplever den slags.
- Skuffelse, præcis ligesom glæde, er en menneskelig følelse, som ikke er unik for dig. Find tryghed i at vide, at du ikke er alene, skriver Alicia Cook.

2. ”Indrøm, når du har brug for hjælp”
Selvom de fleste mennesker er fyldt til bristepunktet med stolthed, så nytter det ikke at at være for flov til at indrømme det, når lokummet brænder, og man selv er ude af stand til at slukke det.
- Uanset alder og graden af modenhed har alle på et eller andet tidspunkt brug for en hjælpende hånd, selv hvis det bare drejer sig om et kram eller en skulder at græde ved, lyder bloggerens kloge ord.
Dine venner og din familie behøver altså ikke at kunne sætte sig hundrede procent ind i dit problem for at hjælpe dig med det - det vigtigste er bare, at du får det sagt, for det bliver kun værre af, at du holder det for dig selv.
- Det er lettere at overvinde et bump på vejen end et helt bjerg, skriver Alicia Cook.

3. ”Du kan altid komme hjem”
Uanset hvad din grund er, og uanset hvad klokken er, så står dine forældres dør altid åben.

4. "Nogle venskaber varer ved, men mange bliver opløst”
Hver gang, en æra i dit liv stopper - folkeskolen, gymnasiet, eller for eksempel et job, siger du til dig selv, at du vil bevare kontakten til dem alle sammen. Sandheden er bare, at det sker ikke.
Folk ændrer sig i hver sin retning, og det vil helt naturligt gå sådan, at du glider fra nogle af dine veninder og venner - selv et par af dem, du troede, du skulle kende, til I blev gamle.
I sidste ende vil du opdage, at en håndfuld venner er blevet hængendei din inderkreds - og det er helt naturligt også dem, som viser sig at være vigtige for dig at have i dit liv.
- Hvis et venskab ikke overlever, så er det i orden at være ked af det. Bare sørg for, at du gør dit for at det består. Har du gjort det, og bliver det stadig opløst, så nøjes med at sætte pris på minderne, skriver Alicia Cook.

5. "Stol på din mavefornemmelse - og dit hjerte"
Hele livet har du fået at vide, hvordan du skal gøre alting. Både dine forældre og dine lærere har gennem hele din barndom villet guide dig i den rigtige retning.
Men nu er du voksen, og nu er det vigtiste, at du gør, hvad der føles rigtigt for dig. Og kun dig.
Selvom folk stadig vil forsøge at styre dig, og siger “tag jobbet”, “sig ja til ham” eller “køb den lejlighed”, så er det fra nu af kun dig, der ved, om det er det helt rigtige at gøre. Det er nemlig dig, der skal leve med dine egne beslutninger resten af livet, slår bloggeren fast.

6. ”Rejs, rejs, rejs!”
Rigtig mange fortryder, når de kommer lidt op i årene, at de ikke fik besøgt alle de forskellige verdenshjørner, som de gerne ville have set.
Så dette skal du vide allerede nu: Gør det! Tag chancen, kom ud i verden og oplev hvor forskellige kulturer og mennesker er på tværs af kontinenter og oceaner.

7. ”Pludselig er der bryllup og børn over ALT”
Når du når til midten af 20’erne, hvor du måske i din barndom troede, at du allerede ville være lykkeligt gift og have mindst ét barn, er det slet ikke sikkert, at det er blevet en realitet. Men det vil efterhånden begynde at føles som om, at det er det for ALLE andre - især på de sociale medier.
Men bliv ikke fortvivlet over det, for i den moderne tid, vi lever i, er det altså helt naturligt, at kvinder hellere klatrer på karrierestigen, end at de skynder sig at stifte en familie.
- Du er på din rette sti, og det er de også, og de stier er sjældent synkroniserede. Elsk dig selv først, vær ærlig omkring hvad du virkelig har behov for i en partner, og vær tålmodig, skriver Alicia Cook.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip