70 frygtes fanget i kollapset bygning i Indien

»Vi mener, at op mod 70 personer er fanget,« siger Alok Avasthy fra Den Nationale Katastrofemyndighed (NDMA)

Et stort antal mennesker har forsamlet sig foran ruinerne i den østlige del af byen, rapporterer nyhedsbureauet AFP.

»Min søn er derinde. Jeg venter på, at de får ham ud,« siger en af de fortvivlede fremmødte.

Ifølge AFP er bygningen fuldstændig kollapset, og adskillige gravemaskiner er i gang med at fjerne store betonplader, så redningsmandskab kan komme i gang med at lede efter overlevende.

Den lokale politiker Bhai Jagtap siger, at der boede 22 personer i den sammenstyrtede boligblok, mellem syv og otte mennesker er blevet reddet ud i live.

»Resten af dem er nedenunder og råber efter hjælp. Redningsfolket gør deres bedste for at redde liv.« siger han.

Bygningen var forbeholdt ansatte i lokaladministrationen og deres familier, men de var angiveligt blevet bedt om at flytte ud tidligere i år, skriver AFP, der ikke oplyser hvorfor.

»Bygningen var omkring 30 år gammel. Vi har skrevet til dem, at de skulle flytte fra bygningen i april, men de reagerede ikke,« siger Vijay Khabale-Patil fra NDMA.

Fem andre lejlighedsblokke er kollapset i eller tæt på Mumbai i de seneste måneder. I april blev 74 personer dræbt, da en bygning i flere etager styrtede sammen.

De mange tilfælde har sat fokus på et omfattende problem i Indien, hvor mange bygninger er dårligt konstruerede og der forekommer omfattende overtrædelser af bygningsreglementerne, fordi der er mangel på boliger.

 

Dagens Gossip