76-årige Silvio Berlusconi: il Cavaliere er tilbage

* Silvio Berlusconi er født 29. september 1936 i Milano.

* Han begyndte sin karriere som sælger af støvsugere og som sanger på natklubber - og har en fortid som sanger på et krydstogtskib.

* Har en doktorgrad i retsvidenskab fra universitetet i Milano.

* På et tidspunkt slog han igennem som byggeentreprenør i Milano. På det tidspunkt var det uklart, hvordan han skaffede kapital, og det førte til beskyldninger om, at han har forbindelser til mafiaen.

* Senere gik han ind i mediebranchen. Nu ejer han Italiens største mediekoncern, Mediaset.

* Moderselskabet Fininvest sidder blandt andet også på fodboldklubben AC Milan. Berlusconi kontrollerer Italiens tre største private tv-stationer, og han har som premierminister udpeget folk til at kontrollere de offentlige tv-kanaler.

* Berlusconi gjorde sin entré på den politiske scene i 1993 med et nyt parti, der hed Forza Italia.

* Han har været Italiens premierminister i tre omgange: 1994-1995, 2001-2006 og 2008-2011. Mange regner ham for populist - selv mener han, at han er borgerlig.

* Han er Italiens længst siddende premierminister efter Anden Verdenskrig.

* Den seneste embedsperiode sluttede i november 2011, da han blev tvunget til at gå af, fordi hans parlamentariske flertal var smuldret som følge af hans håndtering af finanskrisen.

* Berlusconi er involveret i adskillige retssager, hvor han blandt andet er anklaget for korruption og bestikkelse. En opsigtvækkende sag er også den, hvor han beskyldes for at have haft sex med en mindreårig.

* Han er den sjette-rigeste mand i Italien. Ifølge Forbes Magazine har han en formue på omkring 34 milliarder kroner.

* Han er fraskilt og har fem børn med sine to ekskoner.

(Kilder: AFP, Forbes, BBC)

/ritzau/