77 meldes nu omkommet i spansk togulykke

Torsdag morgen oplyser en talskvinde for højesteretten i den spanske provins, at 77 personer er døde efter ulykken. 73 blev dræbt på stedet, mens fire personer edøde af deres kvæstelser på hospitalet.

Talskvinden understreger dog, at der er tale om foreløbige tal. Flere end 100 personer er blevet kvæstet ved ulykken, heraf flere alvorligt.

Det er stadig uklart, om der var danskere om bord på toget. Udenrigsministeriet er ved at danne sig et overblik over sagen og har torsdag morgen ifølge bt.dk udsendt følgende melding:

»Udenrigsministeriet undersøger sagen. Ambassaden er i kontakt med de spanske myndigheder for at få afdækket, om der skulle være danskere blandt de tilskadekomne«.

Den spanske regering arbejder ud fra en teori om at afsporingen var en ulykke, selv om episoden vækker minder om islamisters bombeangreb i 2004 mod et tog i Madrid, hvor 191 mistede livet.

Ulykken skete med 218 passagerer og fire ansatte om bord, da toget var på vej ind mod Santiago de Compostela. Det forulykkede tog fra det statslige selskab Renfe skulle ankomme til byen på dagen før den årlige kristne pilgrimsfestival. Et øjenvidne fortæller, at han hørte en eksplosionsagtig lyd kort før toget kørte af sporet.

Premierminister Mariano Rajoy, der selv er født i Santiago de Compostela, holdt et pressemøde efter et krisemøde med sine ministre. En talsmand oplyser, at han vil besøge ulykkesstedet torsdag morgen.

For to uger siden omkom seks, da et tog kørte af sporet og ramte perronen ved en station i Frankrig. Onsdagens afsporing er en af de værste togulykker i Europa i de seneste 25 år.

I 2000 blev 155 dræbt, da der udbrød brand i en tunnel i Østrig, hvor et tog med skiturister sad fast. I Montenegro mistede 46 livet og næsten 200 blev kvæstet i 2006, da et tog kørte af sporet og røg ned i en kløft uden for hovedstaden Podgorica.

41 døde i Spanien samme år, da et undergrundstog kørte af sporet og væltede på vej ind i en tunnel til en metrostation i Valencia.

 

Dagens Gossip