80 dræbt af vandmængder i Pakistan

Heftige regnskyl og oversvømmelser i det nordvestlige Pakistan har kostet mindst 80 mennesker livet og gjort flere hundrede hjemløse.

Endvidere er dusinvis af mennesker kvæstet på grund af det uvejr, der har ramt den nordvestlige provins Khyber-Pakhtunkhwa og den pakistanske del af Kashmir-provinsen, oplyser myndigheder i Pakistan.

- Tunge regnskyl har destrueret 1600 huse og beskadiget over 5300 andre over hele landet, siger Irshad Bhatti, der er talsmand for det pakistanske katastrofeberedskab.

Han tilføjer, at de fleste af de omkomne er blevet revet med af vandmasserne eller ramt af huse, der kollapser på grund af uvejret.

Blandt dødsofrene er otte medlemmer af en afghansk flygtningefamilie, hvis hus i det nordvestlige Swabi-distrikt kollapsede.

I de sydlige dele af Punjab-provinsen har regnen fået flere kanaler til at gå over deres bredder og har oversvømmet store landbrugsområder.

Flere steder er soldater sat ind for at hjælpe de berørte familier ud af områderne.

Meteorologer venter mere regn i de kommende dage, hvilket skaber bekymring for, at oversvømmelserne kan forårsage yderligere ødelæggelser.

For to år siden var Pakistan udsat for en voldsom monsunregn, der kostede 2000 mennesker livet, påvirkede omkring 20 million indbyggere og oversvømmede omkring en femtedel af landet.

 

Dagens Gossip