80 savnet efter voldsom togulykke i Canada

Mere end 24 timer efter, at et olietog lørdag eksploderede i den lille canadiske by Lec-Mégantic er der stadig brand i adskillige togvogne. Det skriver The Guardian.

Samtidig meddeler politiet til avisen, at det forventer, at dødstallet vil stige til mere end den ene person, der er bekræftet død. Politichefen Michel Brunet bekræfter, at myndighederne har fået meddeler om, at "mange" folk stadig savnes.

- Jeg vil ikke sætte tal på, men vi forventer desværre at finde flere døde. Folk ringer til os og fortæller, at de ikke kan komme i kontakt med deres kære, siger politiets talsmand, Guy Lapointe.

Redningsmandskab har oplyst til nyhedsbureauet AFP, at op mod 80 personer savnes efter ulykken. Men politiet understreger, at en del af dem kan være på ferie - og at pårørende desuden ringer ind flere gange, så politiets oplysninger er usikre.

Officielt er det fortsat kun én person, der er bekræftet omkommet, men jernbaneselskabet The Montreal, Maine & Atlantic Railway, der ejer det forulykkede godstog, siger, at det har modtaget oplysninger om "adskillige dræbte og kvæstede".

Det er endnu uvist, hvad der forårsagede ulykken, som har forårsaget omfattende ødelæggelser i Lac-Mégantic, hvor 30 bygninger blev ramt.

Toget var en halv time før midnat canadisk tid stoppet cirka syv kilometer uden for byen i forbindelse med et vagtskifte.

Af ukendte årsager satte toget sig i bevægelse nedad mod byen, hvor det blev afsporet - og eksploderede. På det tidspunkt var lokomotivet førerløs, fortæller jernbaneselskabet.

Myndighederne har evakueret alle inden for en kilometer af de afsporede togvogne. Der bor cirka 6000 i byen.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip