82 procent af bilulykker sker i mørke eller under dårlige lysforhold

Her i den koldeste og ikke mindst mørkeste tid på året er det vigtigt at sikre, at bilen er rustet til at køre sikkert gennem vinteren. Bremser skal efterses og vinterdækkene skal på, men også lyset i billygterne er afgørende for sikkerheden.

En undersøgelse viser, at 82 procent af alle bilulykker i Europa sker i mørke eller i situationer med dårlig belysning.

- For at optimere sikkerheden i mørket, er det nødvendigt med mest lys 50 til 75 meter foran bilen. Dette lever mange standardpærer ikke op til, og der er tilmed stor forskel på, hvorledes lyset i de forskellige pærer fordeler sig. Dit lys på bilen kan være afgørende for, om du når at stoppe før en forhindring eller kører ind i den, siger Anders Grønbech, salgschef hos Philips Automotive, som verdens førende producent af lyskilder til autobranchen.

Mere lys, længere reaktionstid

Ifølge FDM-magasinet MOTOR, som for nyligt har testet 22 forskellige pærer, lyser testvinderen Philips Xtreme Vision 100% 40 meter længere end en testens dårligste pære fra Raze. De 40 meter til forskel giver 2,5 sekunders længere reaktionstid ved 60 km/timen med Philips X-treme Vision 100%.

- Det høje antal ulykker i mørke eller dårligt lys er med til at understrege, hvor vitalt godt lys på bilen er - især på denne tid af året. Det handler ikke kun om din egen sigtbarhed som bilist men også om, at du skal blive set på de mørke vinterveje. Som markedsleder står vi bag nogle af de mest innovative og bedste produkter på markedet, som sikrer bilisterne et sikkert køb for en mere sikker kørsel, siger Anders Grønbech, og tilføjer:

- Hornhinderne bliver mørkere med alderen, og dermed stiger behovet for mere lys. Efter 50 års alderen syvdobles lysbehovet i forhold til hvad det er i 20’erne. Derfor er lyskilder som Philips X-treme Vision 100% særligt effektive for bilister over 50 år og med til at højne sikkerheden på vejene.

 

Dagens Gossip