90 Pihl & Søn-projekter står fortsat stille

Det fortæller den ene af de to kuratorer i boet efter E. Pihl og Søn, advokat Henrik Steen Jensen, fire uger efter entreprenørvirksomheden blev erklæret konkurs, og arbejdet på byggepladserne gik i stå. Det skriver Dagbladet Børsen.

»Som kurator er den helt store udfordring netop nu, at mange af Pihls projekter er blevet faktureret forud. Det har jo den konsekvens, at bygherrerne inden konkursen nåede at betale Pihl & Søn for mere, end der rent faktisk var blevet udført på det tidspunkt, hvor byggeriet på byggepladserne blev indstillet som følge af konkursen,« siger Henrik Steen Jensen.Problemet er ifølge avisen, at jo mere bygherren har indbetalt til E. Pihl & Søn, des mindre er den såkaldte restbyggesum, som er tilbage til den entreprenør, der nu skal gøre arbejdet færdigt.

»Når der er faktureret forud, giver det mig som kurator det problem, at de økonomiske ender ikke kan nå sammen. Jeg kan typisk ikke finde en entreprenør, der vil gøre projektet færdigt inden for restbyggesummen,« siger Henrik Steen Jensen, der understreger, at han fortsat nærer håb om, at det vil lykkes at indgå aftaler om videreførelse af entreprenørarbejdet på alle de store og offentligt eksponerede af Pihls mange byggeprojekter.

Pihl & Søn havde ifølge 2012-regnskabet 2.370 ansatte fordelt på 15 lande, og nåede i sin 126-årige historie at bygge hæderkronede bygninger som Operaen og Skuespilhuset i København.

Blandt de ufærdige projekter efterlader Pihl & Søn sig Inderhavnsbroen, Trangravsbroen og Proviantbroen i Indre København samt byggeprojektet ved Nørreport Station og Cirkelbroen over Christianshavns Kanal. Herudover er der en lang række udenlandske projekter, som fortsat ligger øde henne.

 

Dagens Gossip