9.600 personer har mistet dagpengene i årets første to måneder

Godt 9.600 langtidsledige er røget ud af dagpengesystemet i løbet af årets første to måneder. Det viser en opgørelse fra a-kassernes brancheorganisation, AK-Samvirke.

- Det svarer desværre til vores værste forventninger, siger direktør Verner Sand Kirk, AK-Samvirke, til Politiken.

Nye tal viser, at 4.177 langtidsledige i februar mistede retten til dagpenge, mens 5.472 mistede dagpengene i januar.

Beskæftigelsesministeriets skøn fra begyndelsen af januar lyder på, at mellem 17.000 og 23.000 langtidsledige vil miste retten til dagpenge i løbet af første halvår af 2013, skriver Politiken.

- Mere end 1000 om ugen har mistet dagpengene. Og det til trods for akutjob, håndholdt jobindsats og tilbud om uddannelse, siger Verner Sand Kirk til avisen.

Beskæftigelsesministeriet vurderede i 2010, da dagpengereformen blev vedtaget, at mellem 2.000 og 4.000 ville miste dagpengene om året – og at langt de fleste ville komme i arbejde inden det kom så vidt.

Det er især 3F’s medlemmer, der er hårdt ramt. Hver tredje, især ufaglærte og kortuddannede, har mistet dagpengene.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) betegner det som et "hårdt slag" for hver enkelt af de omkring 9.600, der har mistet dagpengene, men det ændrer ikke på skønnet for, hvor mange der vil falde ud, eller behovet for nye initiativer.

- Der er tale om en ekstraordinær situation, som viser, at der fortsat er behov for at hjælpe denne gruppe tilbage i varigt job, skriver Mette Frederiksen i en kommentar til Politiken.

//Ritzau

 

Dagens Gossip