A4: Græsrødder i S i opgør om velfærden

Flere socialdemokratiske kredsformænd frygter, at et nyt velfærdsoplæg lægger op til at afskaffe folkepension og børnecheck til alle

I weekenden afholder Socialdemokraterne kongres, og her skal medlemmerne stemme om et nyt velfærdsoplæg.

I oplægget står der blandt andet:

- Det er muligt, at grænsen på nogle områder skal trækkes anderledes, så vi målretter de sparsomme offentlige kroner der, hvor de gør en forskel, hedder det.

Den formulering åbner ifølge flere kredsformænd op for at afskaffe folkepension og børnecheck til alle samt snige betaling for lægehjælp og uddannelse ind ad bagdøren, skriver Ugebrevet A4.

- Men der er ikke skygge af tvivl om, at baglandet ikke ønsker, at der skal pilles ved folkepensionen og de andre universelle velfærdsydelser, siger formand for 450 socialdemokrater i Aarhus Nordkreds, Jette Buus Gravesen.

Socialdemokraternes partisekretær, Lars Midtiby, mener, at udspillet slet ikke bør give anledning til bekymring for velfærden herhjemme.

- Det er helt ved siden af at tro, at det her vil bane vejen for en helt anden måde at tænke velfærd på. I oplægget fremgår det meget klart, at vi ønsker et stærkt velfærdssamfund, der skal bygge på de nordiske værdier med stærke, universelle velfærdsydelser.

- Summen af den her store diskussion er, at socialdemokraterne giver den nordiske velfærdsmodel en stor krammer, men også erkender, at der vil være behov for reformer. At vi er garant for velfærd, samtidig med at vi er et reformparti, siger han.

 

Dagens Gossip