AaB giver Kent Nielsen en sejr i afskedsgave

Træner Kent Nielsen kan glæde sig over en fin afslutning på fem succesrige år i AaB, efter at hans detroniserede danske mestre søndag eftermiddag besejrede FC Nordsjælland med 1-0 på sidste spilledag i Alka Superligaen.

Dermed slutter AaB på femtepladsen efter en svingende sæson, hvor holdet leverede sine bedste præstationer i Europa League og skuffede en smule på de hjemlige baner.

Midterforsvareren Kasper Pedersen stod for sejrsmålet på Nordjyske Arena, da han med et flot skud hamrede bolden i nettet 20 minutter før tid.

På forhånd var kampen en direkte duel om femtepladsen, hvilket har betydning for antallet af præmiekroner, der efter sæsonen ruller ind på klubbernes bankbøger.

Samtidig lurede der for begge hold en risiko for at ryge helt ned på syvendepladsen og dermed få en hjemmekamp færre i næste sæson, hvis Hobro samtidig slog FC København i Telia Parken.

Derfor tog både nordjyder og nordsjællændere opgaven seriøst og jagtede sejren, og kampen stod længe og vippede, indtil Kasper Pedersen tordnede bolden ind bag en chanceløs David Jensen i FC Nordsjællands mål.

FC Nordsjælland tog naturligt nok initiativet derefter og forsøgte at sætte hjemmeholdet under pres, men AaB'erne trak sig tilbage, levede på sporadiske kontrastød og havde forholdsvis let ved at holde nordsjællænderne væk.

Kent Nielsen, der efter sommerferien tager over i OB, kan se tilbage på et yderst vellykket ophold i Aalborg.

Han overtog en klub på randen af konkurs og i overhængende nedrykningsfare og bragte den tilbage i toppen af dansk fodbold - kulminerende med "the double" i sidste sæson.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip