AaB-glæde over uventede tv-penge

06/10/2013 21:27

BNB

Nyheder
Der blev jublet til den store guldmedalje i Aalborg søndag. Den Superliga-andenplads, som AaB takket være 3-1-sejren over Viborg indtager efter afviklingen af sæsonens første tredjedel, er nemlig fire millioner kroner værd. - Målsætningen hed en placering i midten af tabellen. Det ville have betydet minimal andel af tv-pengene. Nu er vi i stedet tophold, og det giver ro på de indre økonomiske linjer, sagde AaBs sportschef Allan Gaarde og hentydede til, at nordjyderne med den verserende feriepengesag, hvor klubben skylder flere eks-spillere store summer, har brug for alle de indtægter, man kan komme i nærheden af. Mens der i kulissen efter AaBs overbevisende indsats mod Viborg blev fokuseret på det økonomiske perspektiv, var det store samtaleemne i truppen spillets høje kvalitet og den svenske angiber Rasmus Jönssons flotte præstation. - Jeg er lykkelig for mine to mål. Så mange har jeg ikke scoret i en enkelt kamp, siden jeg spillede i Helsingborg (i 2011, red.), sagde Rasmus Jönsson, som AaB har lejet for resten af sæsonen i tyske Wolfsburg. - Det er perfekt, at jeg er landet i AaB. Her spiller man den form for teknisk fodbold, jeg elsker. Vi ligger nummer to. Superligaen er jævnbyrdig, men jeg tror, at holdet har klassen til at spille med om topplaceringerne resten af sæsonen, sagde han. Holdkammeraten Kasper Kusk, der scorede til 1-0 på et tvivlsomt dømt straffespark begået mod ham selv, roste Rasmus Jönsson til skyerne. - Han er både en god afslutter og spilstation. Desuden gør han vores hold mere uforudsigeligt offensivt, sagde Kasper Kusk. AaB-træner Kent Nielsen syntes også, at Rasmus Jönsson havde gjort det godt, men fastslog samtidig, at den øjeblikkelige andenplads ikke kunne få hans arme i vejret. - Det er kun et øjebliksbillede. Der mangler stadig 22 kampe af turneringen. Selvfølgelig er det fint, at klubben nu indkasserer nogle ekstra og uventede penge. Men det er ikke en ting, jeg tænker specielt meget over. Forude venter et par ugers kamppause. Her skal der trænes fysisk hårdt, så vi er klar til efterårets sidste kampe, sagde Kent Nielsen. Hans trænerkollega i Viborg, Ove Christensen, var efter kampen heller ikke i jubelhumør. - AaB udstiller os. Vi bliver lammet af både deres start og atmosfæren på stadion. Jeg er stolt over, at vi efter de første 11 runder har 16 point. Men med henblik på den resterende del af sæsonen bekymrer det mig, at silken er slidt hos flere af de rutinerede spillere. Skal vi overleve i Superligaen, skal vi til vinter have suppleret truppen med spillere med rutine og power, sagde Ove Christensen.

Mest læste i dag

Der blev jublet til den store guldmedalje i Aalborg søndag. Den Superliga-andenplads, som AaB takket være 3-1-sejren over Viborg indtager efter afviklingen af sæsonens første tredjedel, er nemlig fire millioner kroner værd.

- Målsætningen hed en placering i midten af tabellen. Det ville have betydet minimal andel af tv-pengene. Nu er vi i stedet tophold, og det giver ro på de indre økonomiske linjer, sagde AaBs sportschef Allan Gaarde og hentydede til, at nordjyderne med den verserende feriepengesag, hvor klubben skylder flere eks-spillere store summer, har brug for alle de indtægter, man kan komme i nærheden af.

Mens der i kulissen efter AaBs overbevisende indsats mod Viborg blev fokuseret på det økonomiske perspektiv, var det store samtaleemne i truppen spillets høje kvalitet og den svenske angiber Rasmus Jönssons flotte præstation.

- Jeg er lykkelig for mine to mål. Så mange har jeg ikke scoret i en enkelt kamp, siden jeg spillede i Helsingborg (i 2011, red.), sagde Rasmus Jönsson, som AaB har lejet for resten af sæsonen i tyske Wolfsburg.

- Det er perfekt, at jeg er landet i AaB. Her spiller man den form for teknisk fodbold, jeg elsker. Vi ligger nummer to. Superligaen er jævnbyrdig, men jeg tror, at holdet har klassen til at spille med om topplaceringerne resten af sæsonen, sagde han.

Holdkammeraten Kasper Kusk, der scorede til 1-0 på et tvivlsomt dømt straffespark begået mod ham selv, roste Rasmus Jönsson til skyerne.

- Han er både en god afslutter og spilstation. Desuden gør han vores hold mere uforudsigeligt offensivt, sagde Kasper Kusk.

AaB-træner Kent Nielsen syntes også, at Rasmus Jönsson havde gjort det godt, men fastslog samtidig, at den øjeblikkelige andenplads ikke kunne få hans arme i vejret.

- Det er kun et øjebliksbillede. Der mangler stadig 22 kampe af turneringen. Selvfølgelig er det fint, at klubben nu indkasserer nogle ekstra og uventede penge. Men det er ikke en ting, jeg tænker specielt meget over. Forude venter et par ugers kamppause. Her skal der trænes fysisk hårdt, så vi er klar til efterårets sidste kampe, sagde Kent Nielsen.

Hans trænerkollega i Viborg, Ove Christensen, var efter kampen heller ikke i jubelhumør.

- AaB udstiller os. Vi bliver lammet af både deres start og atmosfæren på stadion. Jeg er stolt over, at vi efter de første 11 runder har 16 point. Men med henblik på den resterende del af sæsonen bekymrer det mig, at silken er slidt hos flere af de rutinerede spillere. Skal vi overleve i Superligaen, skal vi til vinter have suppleret truppen med spillere med rutine og power, sagde Ove Christensen.