Aabenraa Kommune sætter fart på sproget

Det er Center for Børnesprog ved Syddansk Universitet og Rambøll, der varetager forskningsprojektet. Projektets formål er at udvikle og afprøve, hvordan pædagoger med legeaktiviteter, kan styrke børns tilegnelse af sprog.

- Jeg er meget glad for, at Aabenraa Kommune er udvalgt til at deltage i Fart på Sproget. Det giver vores institutioner mulighed for gennem leg at styrke børnenes sprog, siger formand for Skole- og Dagtilbudsudvalget Jørn Ulrik Larsen, og fortsætter:

- Samtidig er vi med til at skabe ny viden, der kan gøre alle klogere på, hvad der kan være med til at udvikle børns sprog, siger Jørn Ulrik Larsen.

Projektet undersøger effekten af indsatsen blandt 7.600 børn i 128 daginstitutioner i 8 udvalgte kommuner.

I Aabenraa Kommune går ti institutioner i gang med at arbejde intensivt, med Fart på Sproget, her i foråret.

Første skridt i projektet, er at foretage en sprogvurdering af alle børn i daginstitutionerne, og gennemføre kurser for institutionernes pædagogiske personale, så de er klædt på til at sætte fart på børnenes sprog.

Efter 20 ugers sprogforløb i institutionerne bliver der foretaget en ny vurdering af børnenes sprog, og efter et, og to år, foretages der nye målinger.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip