Åbent brev til Johnny Nim: At skyde gråspurve med kanoner!

02/10/2013 02:27

Holger Madsen

Nyheder
Hej Johnny Nim. I den senere tid, har man i diverse skrevne medier på lokale og de mere landsdækkende, kunne læse, at du og det faglige hus, har lagt sag an mod DSU (Danmarks socialdemokratiske ungdom) og formanden for DSU, Camilla Brejner Schwalbe. Grunden til, at du Johnny Nim og Det faglige hus lægger sag an nu, er, -at kritikken kommer fra kommende meningsdannere i et politisk ungdomsparti- således citeres chefadvokat i Det Faglige Hus, Mikael Marstal på Dagens.dk Men er dette sagsanlæg nu også berettiget? Ja det mener du og din juridiske afdeling i Det faglige hus, jo selvsagt grundet i nu har taget dette skridt. Men vi er mange der er af en absolut anden holdning! Ved en tidligere debat på Esbjergnyt.dk mellem dig Johnny og undertegnede kom du bl.a. med følgene 2 postulater: 1: Det Faglige Hus er en demokratisk organisation. 2: Vi tegner virksomhedsoverenskomster. Straks jeg læste sine 2 udmeldinger, tænkte jeg: Jamen når nu, at Det faglige hus, ser sig selv som en åben og demokratisk forening og indgår disse, virksomhedsoverenskomster. Så lad dog offentligheden se indholdet af disse og ikke mindst med hvilke virksomheder, som disse er indgået med! For når i nu i Det faglige hus, har indgået disse virksomhedsoverenskomster. Så er det vel kun fordi, at man i Det faglige hus er stolte over indholdet af disse og intet behov har for, at skjule disse for offentligheden?? Man kan med rette drage paralleller til den RIGTIGE fagbevægelse, som absolut intet behov har for, at skjule overenskomster som er indgået med de organiserede arbejdsgivere. Disse ligger frit tilgængeligt på diverse RIGTIGE fagforeningers hjemmesider, og ja om ikke nok med det, så udgives de også i trykte udgaver. På jeres hjemmeside skriver i bl.a. -at man har den samme faglige tryghed som hos de RIGTIGE fagforeninger under LO. Dette postulat vækker dog en vis underen hos undertegnede. For hvor mange faglige voldgifter (Fortolkningsspørgsmål) på f.eks. Industriens Overenskomst, har Det faglige hus deltaget i? Så ja Johnny, vi er mange der oprigtigt mener, i kører med på frihjul og lader det seriøse arbejde som f.eks. Lærlinge/elev uddannelser, overenskomstsystemet, arbejdsmiljø, det fagretslige system (lokalforhandlinger, mæglingsmøder, organisationsmøder, voldgifter og arbejdsretssager) sikres af de RIGTIGE fagforeninger, mens i andre blot høster frugterne. Med venlig hilsen Henrik Berg Socialdemokratisk byrådskandidat i Esbjerg kommune. Østergade 38 6690 Gørding.

Mest læste i dag

Hej Johnny Nim.

I den senere tid, har man i diverse skrevne medier på lokale og de mere landsdækkende, kunne læse, at du og det faglige hus, har lagt sag an mod DSU (Danmarks socialdemokratiske ungdom) og formanden for DSU, Camilla Brejner Schwalbe. Grunden til, at du Johnny Nim og Det faglige hus lægger sag an nu, er, -at kritikken kommer fra kommende meningsdannere i et politisk ungdomsparti-

således citeres chefadvokat i Det Faglige Hus, Mikael Marstal på Dagens.dk

Men er dette sagsanlæg nu også berettiget? Ja det mener du og din juridiske afdeling i Det faglige hus, jo selvsagt grundet i nu har taget dette skridt.

Men vi er mange der er af en absolut anden holdning!

Ved en tidligere debat på Esbjergnyt.dk mellem dig Johnny og undertegnede kom du bl.a. med følgene 2 postulater: 1: Det Faglige Hus er en demokratisk organisation. 2: Vi tegner virksomhedsoverenskomster.

Straks jeg læste sine 2 udmeldinger, tænkte jeg: Jamen når nu, at Det faglige hus, ser sig selv som en åben og demokratisk forening og indgår disse, virksomhedsoverenskomster. Så lad dog offentligheden se indholdet af disse og ikke mindst med hvilke virksomheder, som disse er indgået med! For når i nu i Det faglige hus, har indgået disse virksomhedsoverenskomster. Så er det vel kun fordi, at man i Det faglige hus er stolte over indholdet af disse og intet behov har for, at skjule disse for offentligheden??

Man kan med rette drage paralleller til den RIGTIGE fagbevægelse, som absolut intet behov har for, at skjule overenskomster som er indgået med de organiserede arbejdsgivere. Disse ligger frit tilgængeligt på diverse RIGTIGE fagforeningers hjemmesider, og ja om ikke nok med det, så udgives de også i trykte udgaver.

På jeres hjemmeside skriver i bl.a. -at man har den samme faglige tryghed som hos de RIGTIGE fagforeninger under LO.

Dette postulat vækker dog en vis underen hos undertegnede. For hvor mange faglige voldgifter (Fortolkningsspørgsmål) på f.eks. Industriens Overenskomst, har Det faglige hus deltaget i?

Så ja Johnny, vi er mange der oprigtigt mener, i kører med på frihjul og lader det seriøse arbejde som f.eks. Lærlinge/elev uddannelser, overenskomstsystemet, arbejdsmiljø, det fagretslige system (lokalforhandlinger, mæglingsmøder, organisationsmøder, voldgifter og arbejdsretssager) sikres af de RIGTIGE fagforeninger, mens i andre blot høster frugterne.

Med venlig hilsen

Henrik Berg

Socialdemokratisk byrådskandidat i Esbjerg kommune.

Østergade 38

6690 Gørding.