Aalborg bliver vært for Landsstævnet 2017

Aalborg kan se frem til masser af idræt i byens haller, stadions og pladser, masser af idrætsglade danskere og masser af god stemning, når Aalborg Kommune i 2017 bliver vært for DGI’s landsstævne.

I dag offentliggjorde DGI, at Aalborg er udvalgt som værtsby for landsstævnet, der finder sted fra den 6.-9. juli 2017. Landsstævnet er Danmarks største idrætsbegivenhed og ventes at trække omkring 25.000 danskere til byen. Der vil være løb, fodbold, mountainbike og gymnastik og et hav af andre idrætsaktiviteter, og alle over 15 år kan deltage, uanset om de er medlemmer af en idrætsforening eller ej.

Også Viborg, Slagelse, Holstebro og Vejle var med i opløbet om at blive værter for L2017, men DGI’s udvælgelsesudvalg med formand Søren Møller i spidsen så nogle særlige fordele i Aalborg.

- Det særlige ved Aalborg er, at vi kan lave så mange aktiviteter ved havnefronten og på de mange pladser i byens centrum. Desuden har byen en god størrelse, og vi er overbevist om, at Aalborg er en fantastisk ramme for et landsstævne, både for deltagerne og for byens borgere, siger Søren Møller.

Ros til alle ansøgerbyer

I alt seks kommuner afleverede i sommeren 2012 en ansøgning om at bliver værter for landsstævnet i 2017. Den fælles ansøgning fra Frederikshavn og Hjørring blev valgt fra i den indledende fase, men DGI’s udvælgelsesudvalg har i efteråret 2012 besøgt både Aalborg, Viborg, Slagelse, Vejle og Holstebro og drøftet mulighederne med kommunens politikere og embedsmænd. Og det var ikke let for DGI at træffe en beslutning.

- Alle ansøgninger var meget kvalificerede, og vi kunne lave et godt landsstævne i alle ansøgerbyer. Kommunerne har vist stor vilje til at sætte breddeidræt på dagsordenen, og de har haft et godt blik for, hvordan en stor idrætsevent kan gøre en forskel for både kommunen og borgerne, slutter Søren Møller.

 

Dagens Gossip