Aalborg er videre i CL efter uafgjort mod tophold

22/02/2015

Aalborg Håndbold følger med KIF Kolding København videre til 1/8-finalerne i Champions League.

Det faktum blev overraskende en realitet, da træner Jesper Jensens hold søndag hentede 23-23 ude mod Pick Szeged. Det skete efter en stor indsats.

Aalborg Håndbold slutter på fjerdepladsen i gruppe D med syv point for 10 kampe. Et nederlag havde sendt holdet ud.

Nordjyderne får dog meget svært ved at komme længere, for i 1/8-finalerne skal holdet op mod nummer et i en af de andre grupper, tyske THW Kiel, spanske FC Barcelona eller Veszprem fra Ungarn.

Ungarske Pick Szeged var allerede før kampen sikker på at slutte på andenpladsen i gruppen, så ungarerne havde som sådan ikke det store at spille for.

Det kunne man se i kampens indledning, hvor Aalborg Håndbold hurtigt kom foran 3-0.

Først efter lidt over syv minutters spil fik hjemmeholdet reduceret til 1-3 på et straffekast.

Første halvleg endte 10-10 efter solide defensive indsatser fra begge hold.

Aalborg-målmand Ole Erevik leverede en flot præstation i målet i de første 30 minutter.

I anden halvleg kom Pick Szeged hurtigt foran 14-11 og 16-13, men Aalborg-holdet blev ved med at tro på det.

Syv minutter før tid bragte Håvard Tvedten Aalborg foran med 21-20, og få minutter før tid førte gæsterne 22-20.

Hjemmeholdet fik imidlertid udlignet til 22-22, inden Aalborg igen kom foran et minut før tid.

Pick Szeged fik udlignet på et straffekast 30 sekunder før tid, men det lykkedes for Aalborg at holde det uafgjorte resultat, der akkurat sender holdet videre.