Aalborg Kommune: Ny cykelparkering til pendlere

Aalborg Kommune har dette år en ekstra julegave til byens cyklister, der får mulighed for at leje en såkaldt cykelboks.

I boksene står ens cykel i tørvejr, samtidig med, at der også er plads til at opbevare cykelhjelm og cykeltøj.

- Vi ønsker, at gøre det let og enkelt at bruge cyklen sammen med andre transportformer. Cykelboksene er et nyt og ekstra tilbud, der skal være med til at fjerne nogle af de praktiske forhindringer, der i dagligdagen kan gøre det besværligt at vælge cyklen. Boksene er et skridt i den rigtige retning, siger rådmand for Teknik- og Miljøforvaltningen Mariann Nørgaard.

Boksene er placeret på samkørselspladsen på Universitetsboulevarden. Pladsen har netop gennemgået en større udvidelse og renovering, så der er gode gratis muligheder for at parkere sin bil der.

Fra samkørselspladsen er der god cykelstiforbindelse til midtbyen via den nye cykelsti langs busvejen, der åbner i december. På regnvejrsdage har cyklisterne endvidere mulighed for at tage bussen fra det nye stoppested på busvejen, der anlægges nedenfor pladsen.

Cykelboksene er etableret som en del af Aalborg Cykelby projektet. Boksene udlejes for 400 kroner årligt og brugerne får udleveret deres egen nøgle, til egen boks.

Der er i alt opsat 12 bokse, der udlejes i et år af gangen efter først til mølle-princippet. På aalborgkommune.dk/cykelbokse kan du læse mere om projektet og leje en cykelboks.

 

Dagens Gossip