To år med elbiler: Lovende resultater hos SE

Nordeuropas største elbilprojekt Test-en-elbil har nu nået sin afslutning efter to år på vejene. Energiselskabet SE har i tæt samarbejde med elbiloperatøren CLEVER, sendt over 80 medarbejdere og deres familier ud at køre på strøm, og de foreløbige resultater ser lovende ud, skriver SE i en pressemeddelelse.

I alt har SE medarbejderne og deres familier kørt 216.434 kilometer i elbilerne - det svarer til hele 5,5 gange rundt om jorden og en besparelse på over 16 ton CO2 – alene hos SE.

Projektet kører i alt i 24 danske kommuner og erfaringerne fra SE indgår i projektets samlede resultater, og giver hele Danmark en unik viden om elbiler og opladning.

Projektet afliver fordomme om elbiler

De opnåede erfaringer fra SE medarbejderne og deres familier indgår i det landsdækkende Projekt Test-en-elbil, som snart afsluttes,men allerede nu viser de første resultater fra det landsdækkende projekt, at når danskerne først får prøvet elbilen, så kaster de deres umiddelbare kærlighed på den.

- De foreløbige resultater viser, at testpiloternes opfattelse af elbilen er blevet påvirket betydeligt i positiv retning, mens de har brugt den i deres hverdag. 71 procent af testpiloterne fortæller, at de nu er meget positive overfor elbiler, og hele 62 procent overvejer faktisk nu at købe en elbil, hvilket er
væsentlig mere end blandt den danske befolkning generelt, fortæller Lars Bording, administrerende direktør i CLEVER.

Samtidig viser resultaterne, at elbilen fungerer godt i en dansk kontekst, og kan dække langt de fleste danskeres daglige kørselsbehov.

Data fra hele projektet viser nemlig, at 75 procent af alle køreturene er under 50 kilometer om dagen, og testpiloterne har derfor masser af strøm på batteriet, når de kommer hjem og sætter bilen til opladning.

 

Dagens Gossip