Året starter godt i erhvervslivet: Få konkurser i januar

Erhvervslivet har taget hul på 2015 med et relativt lille antal konkurser for en januar måned.

I alt 337 virksomheder gik konkurs i løbet af sidste måned, viser tal fra kreditvurderingsbureauet Bisnode. Det er et fald i konkurser på 12 procent.

En af forklaringerne på det relativt lave antal konkurser skal findes i det lave renteniveau, der især har gavnet ejendomsbranchen.

- Det er en rigtig glædelig udvikling og en fantastisk start på året for de danske virksomheder, som vi ser i næsten alle brancher med enkelte undtagelser, siger Martin Stabell, der er Risk Management Specialist hos Bisnode, og uddyber:

- Udviklingen i konkurstallene er mere positiv end vores prognoser, idet vi havde forventet, at konkursniveauet ville stabilisere sig i starten af 2015. Det lave renteniveau er en af de forklarende faktorer på, at færre virksomheder har måtte dreje nøglen om i løbet af januar.

Ejendomsbranchen klarede sig ud af januar med 13 procent færre konkurser end året før. I faktiske tal var der 14 konkurser i ejendomsbranchen i januar måned, hvilket ifølge Bisnode er det laveste antal konkurser for denne måned i fem år.

- Vi ser i øjeblikket historisk lave renteniveauer på ejendomsmarkedet, der gentagne gange er blevet sat yderligere ned, netop som vi ikke troede, de kunne komme længere ned. Det har naturligvis haft sin effekt på ejendomsbranchen.

- Når vi kigger på de tiltag, ECB (Den Europæiske Centralbank, red.) og Nationalbanken har sat i søen for nylig, tror jeg desuden, vi kan forvente, at vi ikke har set den fulde positive effekt på branchen endnu, siger Martin Stabell.

I den mere kedelige ende af branchespektret ligger landbruget, der har oplevet en stigning i antallet af konkurser på 33 procent i forhold til sidste år.

Det skyldes blandt andet en fortsat udfordring på grund af faldende global efterspørgsel.

Ligeledes klarede hotel- og restaurationsbranchen sig dårligt i januar med 41 procent flere konkurser i forhold til året før.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip