Årets første danske kartofler i butikkerne i morgen

Et banebrydende samarbejde mellem Coop og gartneriet DK plant på Fyn, betyder, at de danske forbrugere i morgen kan smage årets første danske kartofler – seks uger tidligere end normalt.

Kartoflerne er dyrket i potter i DK plants drivhuse ved Fangel på Fyn, og der vil i den kommende tid komme op imod 50.000 bakker ud i Kvickly, SuperBrugsen, Dagli´Brugsen og Irma over hele Danmark.

De første 1200 bakker er i 200 butikker i morgen, og i næste uge vil der komme flere og flere. De sidste forventes at blive leveret i påskedagene.

- Dette er et rigtigt godt eksempel på et strategisk partnerskab mellem os og en dygtig, innovativ leverandør, der fører til nye og bedre varer for vores kunder, siger kategorichef Henrik Nielsen, Coop.

- Det er vejen frem for det danske gartnerierhverv at udvikle bedre kvalitets varer, frem for kun at satse på at producere de samme varer som andre, hvor konkurrencen alene bliver på pris, siger direktør Flemming Petersen, DK Plant.

De første bakker, der sælges under Coops mærke for kvalitetsvarer, ”Smag Forskellen”, kommer i butikkerne i morgen.

Prisen er 35 kroner pr. bakke med 400 gram. Normalt sælges årets første kartofler i maj til cirka 50 kroner pr. halve kilo. Det er den nye måde at producere på, der gør det muligt at producere så store mængder, at prisen kan holdes nede.

 

Dagens Gossip