Årets leder 2013: De nominerede er...

Fredag den 31. januar kåres "Årets leder" i Kolding Kommune. Det sker i forbindelse med Fritidsfeste, hvor der er tilmeldt 870 personer.

De nominerede til prisen som Årets leder 2013 er:

Bo Laursen, Lunderskov Boldklub

Michael Nexø, Kolding Windsurfing Klub

Bente Tingleff, KIF Tennis

Fritidsfesten er en tak til hele foreningslivet i kommunen for det store arbejde, der foregår på frivillig basis.

Om de nominerede:

Bo Laursen, Lunderskov Boldklub

Bo Laursen er formand for ungdomsudvalget og næstformand i Lunderskov Boldklub. Bo har aldrig selv spillet fodbold, men er via sine to drenge blevet involveret i klubben. Kendskabet til fodbold er således ikke det største, men derfor er der masser at bidrage med inden for det ledelsesmæssige og organisatoriske. Det er et stort arbejde, der lægges i at finde trænere og holdledere til alle ungdomsholdene, der stadig vokser i antal.

Bo har været primusmotor og ”opfinder” af den helt store succes i LB – klubbens ungtrænere - som er en flok på p.t. ca. 10 unge spillere (både drenge og piger), som er hjælpere på forskellige hold til stor glæde og gavn for såvel spillere som trænere. Spillerne får gode rollemodeller, der knyttes værdifulde bånde mellem store og små, som er med til fjerne drilleri og mobning. På lang sigt er det naturligvis håbet, at de unge får smag for rollen som trænere, så de får lyst til at fortsætte i det spor når de bliver ældre.

Bo er som udvalgsformand også medlem af bestyrelsen. Her bidrager han med gode ideer og forslag og møder altid velforberedt, hvilket er til stor glæde for resten af bestyrelsen. Bo har et usædvanligt roligt og positivt temperament.

Bo Laursen er netop en af den slags ildsjæle som skal fremhæves, fordi hans indsats i høj grad er med til at gøre en forskel.

Det var en meget overrasket Bo Laursen, der blev kaldt ned i hallen under påskud af en sur halinspektør, han skulle dæmpe ned. Film kameraet forvirrede ham lidt og da alle blev kaldt sammen, rykkede Bo langsomt baglæns efterhånden som det blev forklaret, hvad der var på spil. Han blev dog kaldt frem til klapsalver:

- Jeg er meget overrasket, glad og stolt, men der er også mange andre foreningsfolk, der er fortjent til at blive indstillet til prisen. Hold da op, lød det igen og igen fra Bo.

Fusen blev taget så meget på ham, at han helt glemte blomsterne fra klubben og vinen fra Kolding Kommune, så han måtte en tur i hallen igen senere på aftenen for at hente det.

Michael Nexø, Kolding Windsurfing Klub

Michael Nexø er på 16. år formand for Kolding Windsurfing Klub og kan fejre 20 års jubilæum som en del af bestyrelsen. Michael har været med til at starte foreningen op og har hele vejen igennem haft et stort fokus på børn og unge.

Hans utrættelighed og målrettethed har sat Kolding og Kolding Windsurfing Klub på landkortet, med projekter som "Kids on Board sidst i 90'erne, Den Blå Legeplads, med windsurfing for børn helt ned til 7-års alderen og sidst og ikke mindst, som "Fyrtårnsklub", med det formål at lave aktiviteter for teenagere og dermed fastholde denne målgruppes interesse for en sund og aktiv sport i naturen og i et godt socialt fællesskab.

Det sociale liv i klubben betyder rigtig meget for Michael og han gør sit for at bidrage til blandt andet klubture og afvikling af en årlig summercamp.

Selv om Michael har været med i så mange år, er der stadig mange idéer og drømme for fremtiden. Klubben er ved at vokse ud af de nuværende rammer, så Michael håber på at kunne bygge ud, så der bliver mere plads til både medlemmernes og klubbens grej.

Klubben er slet ikke i tvivl om, at uden Michaels store indsats og ildhu ville Kolding Windsurfing Klub helt sikkert ikke have oplevet den udvikling og vækst, som i dag gør, at klubben tæller mere end 150 medlemmer.

Juleaften har surferene i Kolding Windsurfing Klub en tradition for at mødes kl. 12 for at hygge sig i hinandens selskab og tage ud at surfe og 2013 var ingen undtagelse. Klubhuset var fyldt godt op og æbleskiverne blev lystigt vendt på grillen. Der blæste en god vind og et par surfere med nissehuer hyggede sig på fjorden.

Michael stod midt i kaffebrygningen, da selskabet blev afbrudt med den gode nyhed om Michaels nominering til Årets leder.

Michael blev noget overrasket, da klubben ligeledes er indstillet som titlen til Årets forening:

- Det havde jeg ikke lige regnet med, det var da en god julegave at få, tak for det, udbrød Michael Nexø, der tidligere på dagen var ude at surfe på den anden side af Stenderup halvøven, da vinden her var mere optimal end i fjorden.

Bente Tingleff. KIF Tennis

Bente Tingleff har gennem mange år været kasserer i KIF Tennis. Hun har været et aktivt medlem af klubben i næsten 25 år. Hun elsker at spille tennis, men da der for år tilbage kom børn var der ikke så meget tid til det. For at finde tiden til at spille tennis, fik pigerne indimellem lidt penge til slik, så kunne de hygge sig med at købe og spise det, mens Bente fik spillet tennis.

Bente har som kasserer altid sat en ære i at værne om medlemmernes penge, hvilket har resulteret i en sund økonomi. Opsparingen har betydet, at foreningen selv har betalt for et par nye kunstgræsbaner uden tilskud fra anden side.

Det er dog ikke kun på det økonomiske og administrative plan, at Bente har bidraget positivt til klubben. Hun har aldrig stået tilbage for at planlægge og deltage i de mere festlige arrangementer uanset om det har været revy, events eller fester.

Som en integreret del af foreningen har Bente altid været god til at tage i mod nye medlemmer i klubben. Hun har hjulpet dem med at finde sig til rette og i løbet af det sidste år, har der været god brug for det, da medlemstallet i 2013 er vokset med 76 medlemmer.

Bente har gennem alle årene været en vigtig brik i klubbens udvikling. Et af de mennesker, som enhver klub sætter pris på. Hun har vist en ihærdig involvering på mange områder i klubben og klubben er glad for, at hun stadig vil bidrage til klubben, selvom hun stopper som kasserer.

Bestyrelsen i KIF Tennis var samlet, da regnskabet skulle skrives under. Det er Bentes sidste regnskab for klubben, da hun har valgt at stoppe som kasserer for blandt andet at få mere tid til børnebørnene.

Intetanende kom hun til mødet, der straks blev afbrudt med den glade nyhed om Bentes nominering til Årets leder. Det var slet ikke faldet Bente ind, at resten af bestyrelsen havde indstillet hende til prisen som en tak for det store arbejde hun har leveret til foreningen. Bente er meget beæret over indstillingen:

- Jeg havde slet ikke forestillet mig, at det skulle være mig, der blev indstillet til prisen. 1000 tak!, kom det fra en meget overrasket Bente.

Prisen som "Årets leder uddeles af Fritids- og Idrætsudvalget.

 

Dagens Gossip