Årets sidste forårsuge bliver kold og fugtig

- Der er ikke udsigt til noget sommervejr overhovedet.

Sådan bliver forudsigelserne af vejret i sidste uge af maj - og dermed af det kalendermæssige forår - kort og kontant præsenteret af Jørn Thomsen, vagthavende meteorolog hos DMI.

- Det er stadigvæk køligt vejr. I dag (tirsdag, red.) og i morgen er præget af kølig luft fra vest og nordvest. Det giver vejr med både sol og skyer samt enkelte lette byger, der driver forbi. Det er ikke noget voldsomt, og mange steder bliver det tørvejr, siger Jørn Thomsen.

Termometret kommer til at vise mellem 10 og 15 grader, og man skal dermed have en livlig fantasi for at forestille sig de 25 grader, der af DMI defineres som en regulær dansk sommerdag.

Torsdag kommer der et mindre vejrskifte, der betyder risiko for mere nedbør, mens vinden går i sydvest.

- Det gør, at luften et eller andet sted er lidt varmere, men fordi der er mange skyer og lidt regn, så stiger dagtemperaturerne ikke, men nattemperaturerne er en lille smule stigende.

- Det bliver ustadigt og køligt, konstaterer Jørn Thomsen.

Han forklarer, at der ikke umiddelbart er udsigt til store forskelle i vejrliget i de forskellige landsdele.

- Det væsentlige er, at vi får et par dage, hvor det bliver forholdsvis klart i vejret med både sol og skyer og næsten tørvejr, og derefter kommer der så mere regn og byger og kun lidt sol, siger Jørn Thomsen.

I DMI's seneste månedsprognose spåede instituttet, at årets første meteorologiske sommerdag ville falde i forbindelse med weekenden 6.-7. juni.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip