Aarhus 2017 støtter projekter i Favrskov

Blandt projekterne er tre, som Favrskov Kommune er en del af.

Gentænk Landsbyen
Projektet er blandt andet i regi af Kulturring Østjylland og vil forsøge at skabe rum (fysiske og digitale), hvor landsbybeboerne på tværs af Midtjylland, Norden og Europa kan lære af hinanden og inspirere til meningsfulde udviklinger af landsbylivet sammen.

Kulturringsløbet
Kommunerne i Kulturring Østjylland gentænker med projektet friluftsevents ved at kombinere kulturoplevelser og motionsløb med vægt på formidling af den østjyske natur og kulturarv.

Byomdannelsesprojektet i Hammel
Byomdannelsesprojektet i Hammel har sammen med seks lignende projekter i andre byer fået midler til eksempelvis workshops, hvor anvendelsen af området, der i dag huser DELIKA og en række andre virksomheder, kan gentænkes (projektet er en del af ”Nyskabende midtbyprojekter”).

Borgmester Nils Borring er glad for, at det allerede kan mærkes i Favrskov, at Aarhus skal være kulturhovedstad.

- Vi har støttet Aarhus 2017 for at bakke op om kulturlivet i hele regionen. Nu har tre lokale projekter fået støtte fra Fonden Aarhus 2017. Det er en god start, og jeg er sikker på, at der vil komme endnu flere projekter, som Favrskovs borgere vil få glæde af i de kommende år, siger Nils Borring (A).

Anders Nørgaard, formand for Kultur- og fritidsudvalget i Favrskov Kommune, er også godt tilfreds med, at der nu for alvor er taget hul på Aarhus 2017.

- Borgerne i Favrskov Kommune nyder godt af de mange kulturtilbud i vores nabokommuner, og derfor er jeg stolt af, at Favrskov er en del af Aarhus 2017, siger Anders Nørgaard (A).

 

Dagens Gossip