Aarhus Kommune giver blomster til raske ansatte

For at nedbringe sygefraværet har landets næststørste by, Aarhus, taget alternative metoder i brug.

Kommunens sundheds- og omsorgspersonale er delt ind i ni geografiske områder, og i flere af dem er cheferne begyndt at give gaver til de ansatte med mindst sygefravær. Det skriver Jyllands-Posten.

- Vi belønner dem, der møder op hver dag, siger områdechef Jonna Majcher til avisen.

Efter hvert kvartal giver hun en gave til et par hundrede kroner til de ansatte, som ikke har været syge. Det kunne for eksempel være blomster eller biografture.

Herudover giver hun en middag i byen til de medarbejderteam, som kollektivt har få sygedage på et år.

Aarhus Kommune har gennem flere år haft succes med at nedbringe sygefraværet og været god til at ændre kulturen og fjerne de forhold på jobbet, der gør medarbejderne syge, siger Thomas Medom (SF), rådmand for Sundhed og Omsorg.

- Hvis nogle mindre gaver til de mest raske kan støtte den udvikling, synes jeg, det er en rigtig fin prioritering, siger han til Ritzau.

Gaveordningen er lavet i samarbejde med medarbejderne.

- Det er stadig ok at være syg. Det er det. Men det er også rimeligt at anerkende de medarbejdere, der nærmest går gennem et helt arbejdsliv uden en eneste sygedag. Det er ikke lønnen, vi skal skrue på, men gaver som blomster og biografbilletter, siger han.

Den store kommune i det østjyske overvejer at udvide dog at udvide gaveordningen, så sygefravær og løn kommer til at hænge mere sammen:

- I øjeblikket eksperimenterer vi i det små, men på sigt er det ikke utænkeligt, at dem med lavt fravær får mere i løn, siger Thune Korsager, vicedirektør i Sundhed og Omsorg, til Jyllands-Posten.

En sådan ordning har man allerede i Billund, hvor raske medarbejdere kan få op mod 4000 kroner mere i lønningsposen hvert år.

Forbundsformand i FOA, Dennis Kristensen, advarer imod, at man "kriminaliserer" de syge.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip