Aarhus Kommune: Strategisk opkøb af godsbaneareal fra DSB

Aarhus Byråd har onsdag godkendt et køb af den sydlige del af godsbanearealet fra DSB.

Hermed ejer Aarhus Kommune både det sydlige og nordlige godsbaneareal, hvor det nye kulturproduktionscenter ”Godsbanen” på det nordlige areal, allerede har vist stedets unikke og attraktive potentiale.

Borgmester Jacob Bundsgaard er meget tilfreds med, at Aarhus Kommune nu har sikret sig maksimal indflydelse på den kommende udvikling af et centralt område i midtbyen.


- Aarhus oplever en markant vækst og udvikling, som vi skal fortsætte og understøtte i årene fremover. Det gør vi blandt andet med et strategisk opkøb som dette. Vi oplever en meget høj investor-interesse i Aarhus, som jeg er overbevist om vil fortsætte i årene fremover, så købet af de sydlige godsbanearealer på alle måder vil vise sig som en god investering, siger Jacob Bundsgaard.

Rådmand for Teknik og Miljø Laura Hay ser med købet en unik mulighed for at skabe en spændende og sammenhængende byudvikling for området:

- Hele godsbanearealet er udlagt til byomdannelses-område. Det betyder, at vi i planlægningen har mulighed for at skabe både handel, erhverv og boliger eller offentlige formål som kultur- og fritidsaktiviteter. Jeg er overbevist om, at området med sin beliggenhed umiddelbart op til en række af vores store kulturinstitutioner i fremtiden vil blive et helt særligt sted for Aarhus.

Købesummen er 205 millioner kroner, for godsbanearealet på 78.881 m2.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip