Aarhus Pride giver regnbueflag til Jyllands-Posten

Aktivister fra Aarhus Pride møder fredag klokken 8.30 op foran avisen for at dele regnbueflag fra homofestivalen ud.

»Vi står klar udenfor med flag til alle, der vil have lidt regnbuefarvet pynt til deres arbejdsplads. Selvom Jyllands-Posten officielt ikke er glade for Aarhus Pride, er det jo ikke sikkert, alle medarbejderne har det helt på samme måde,« siger Martin Møller Aamand, talsmand for Aarhus Pride, i en pressemeddelelse.

Uddelingen af de regnbuefarvede gaver sker som reaktion på en kritisk leder i Jyllands-Postens Aarhus-udgave 3. juni, hvor Aarhus Prides deltagere blev betegnet som »ekshibitionister« og »seksuelle afvigere«.

»Vi har en klar fornemmelse af, at en del af medarbejderne på Jyllands-Posten ikke er enige i den oldnordiske holdning, som lederen af 3. juni gav udtryk for. Det, synes vi, de skal have lov til at vise med et regnbueflag på deres skrivebord,« siger Martin Møller Aamand.

Aarhus Pride blev 1. juni afholdt for andet år i træk, og arrangementet tiltrak op mod 3.000 deltagere og tilskuere. Formålet er at bidrage til accept af og respekt for homo- og biseksuelle samt transseksuelle personer.

Idéen med gaverne stammer fra en af Aarhus Prides støtter, som har lavet regnbueflag af perler til Jyllands-Postens medarbejdere. Derudover har arrangørerne af Aarhus Pride spædet til med papirflag, som også uddeles fredag morgen.

 

Dagens Gossip