Aarhus-rådmand på tilbagetog i miljø-sag

Virksomheden ønsker at gøre brug af dens miljøgodkendelse til at håndtere miljøfarligt affald. Det har vakt bekymring, blandt andet hos Århus Vand, der peger på virksomhedens placering oven på et drikkevandsmagasin.

Desuden har nabokommunen Favrskov udtrykt forundring over, at Aarhus Kommune er klar til at tillade håndtering af miljøfarligt affald, uden at der skal laves en såkaldt VVM-vurdering af virkningerne på miljøet.

Simsek, der også er Venstres kandidat til borgmesterposten i landets næststørste by, har hidtil argumenteret med, at Aarhus Kommune ikke kan stille noget op imod virksomhedens planer, da virksomheden har en miljøgodkendelse.

Men nu vil rådmanden ifølge TV2 Østjylland sende en appel til HCS om ikke at gøre brug af den eksisterende miljøgodkendelse.

Rådmanden vil i stedet tilbyde virksomheden en anden placering.

SFs medlem af teknisk udvalg i Aarhus Kommune, Jan Ravn Christensen (SF), er glad for rådmandens kovending i sagen.

»Det er en fornuftigt af ham. Det virker til, at rådmanden er kommet på bedre tanker,« siger Jan Ravn Christensen.

Også Socialdemokraterne klapper i hænderne.

»Det var på tide, at han nu vil se på, om man kan finde et andet sted. Det burde rådmanden allerede havde taget op for tre uger siden, da jeg henvendte mig til ham,« siger Ango Winther (S).

Bünyamin Simsek understreger over for TV2 Østjylland, at det er helt op til virksomheden selv, om man ønsker at tage imod tilbuddet om en alternativ placering.

 

Dagens Gossip