Aarhus skal styres af en brite

Når Aarhus i 2017 skal løfte den store opgave som Europæisk Kulturhovedstad, så bliver den 44-årige brite Rebecca Matthews øverst ansvarlig og administrerende direktør.

Med 20 års bagage i kulturadministration på højt niveau kaldes hun af borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard for en kæmpe gevinst for Kulturhovedstaden, som er det største kulturprojekt nogensinde udenfor København.

- Hun besidder de kompetencer, som projektet kræver, og Aarhus 2017 vil få stor glæde af hendes internationale erfaring, siger Jacob Bundsgaard.

Rebecca Matthews forlader en stilling som leder af British Council i New York til fordel for den aarhusianske kulturhovedstad - en udfordring hun ser store muligheder i.

- Det er en utrolig spændende og meget stor opgave, som jeg glæder mig meget til. Kulturhovedstaden er en unik mulighed for at profilere Aarhus og Region Midtjylland internationalt, og temaet RETHINK rummer potentialet til at danne en lang række nye og stærke relationer på tværs af Europa, siger Rebecca Matthews.

Hun er uddannet i Moderne Sprog på Cambridge University og har udbygget sin uddannelse med kunsthistorie på London University og ledelse på Australian Graduate School of Management.

Hendes speciale er ledelse af internationale kulturinstitutioner, og hun har tidligere haft lederstillinger i blandt andet Sydney Opera House og Australian Council for the Arts.

Rebecca Matthews tiltræder stillingen som administrerende direktør 1. juni, men skal allerede i løbet af marts ansætte den kommende programdirektør.

Europæisk Kulturhovedstad er et initiativ fra EU's ministerråd med formålet at bringe EU's befolkninger tættere på hinanden.

Programmet for Aarhus omfatter 100 større og næsten dobbelt så mange mindre projekter samt tusindvis af individuelle arrangementer, som 3,8 millioner mennesker forventes at deltage i.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip