Aarhus Universitet: Ny trussel er dybt frustrerende

Det håndskrevne brev, der har fået Østjyllands Politi til at evakuere flere bygninger på Aarhus Universitet mandag morgen, er den tredje trussel, universitetet blev konfronteret med inden for fem måneder.

Og det ærgrer universitets pressechef, Anders Correll.

- Det er dybt frustrerende for alle. Nu kender vi ikke omfanget af den her sag endnu, men det er jo meget ødelæggende for vores arbejde, at vi skal være udsat for den her slags ting, siger han til Ritzau.

Handelshøjskolen i Aarhus, der hører under Aarhus Universitet, modtog to trusler inden for halvanden måned i efteråret.

Første gang var det et håndskrevet brev om en bombetrussel, og anden gang ringede en mand og fortalte, at han havde anbragt en bombe på skolen.

Men i modsætning til truslerne mod Handelshøjskolen er mandagens trussel fundet hængende på en indgangsdør til en af universitets bygninger.

Og Anders Correll kan hverken oplyse, hvad truslen indebærer, eller hvem afsender menes at være.

- Vi har overhovedet ingen idé om, hvad der ligger bag truslen. Og der har været lidt forvirring om, hvad det er for en trussel, siger pressechefen.

- Mig bekendt står der ikke bombe i brevet. Men jeg kan heller ikke sige, at det ikke er en bombe, fastslår han.

Anders Correll påpeger, at fordi truslen den her gang er diffus, er det svært for ham at fortælle præcist, hvad der står i brevet.

Heller ikke Østjyllands Politi vil oplyse, hvad der står i brevet.

- Det er et håndskrevet brev med dansk tekst, men vi vil ikke komme nærmere ind på brevets indhold. Vi har nu sikret brevet, og det er på vej ind på politigården, siger politikommissær Mogens Brøndum til Ritzau.

Det var på døren til bygning 1444 ved Tåsingegade, at brevet blev fundet.

Bygningen huser knap 300 administrative medarbejdere, som alle er blevet evakueret af politiet, ligesom de omkringliggende bygninger er rømmet for mennesker.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip