Aarhus Universitetshospital overtrådte ventetider for kræftpatienter

18/01/2013 06:11

Elo Christoffersen

Nyheder
Aarhus Universitetshospital har i flere tilfælde ikke overholdt loven om maksimal ventetid for patienter med kræft. Sundhedsstyrelsen er netop blevet orienteret om ni tilfælde, hvor patienter i december 2012 og januar 2013 har ventet længere, end loven foreskriver på en forundersøgelse for kræft. Ventetiderne er overtrådt med mellem 1 og 14 dage, og i alle tilfælde skyldes fejlene svigt i visitationen eller aftaler. Regionsrådsformand Bent Hansen understreger, at det er afgørende, at patienternes rettigheder bliver respekteret: - Det er helt enkelt uacceptabelt, at kræftpatienterne ikke får den behandling og den service de har retligt krav på. Og jeg er ikke i tvivl om, at både direktionen i Region Midtjylland og ledelsen af Aarhus Universitetshospital forstår alvoren i situationen og målrettet arbejder på at finde en løsning, siger Bent Hansen (S). Aarhus Universitetshospital har omgående har taget initiativ til en ugentlig gennemgang af ventetider med både afdelingsledelser og involverede læger.

Mest læste i dag

Aarhus Universitetshospital har i flere tilfælde ikke overholdt loven om maksimal ventetid for patienter med kræft.

Sundhedsstyrelsen er netop blevet orienteret om ni tilfælde, hvor patienter i december 2012 og januar 2013 har ventet længere, end loven foreskriver på en forundersøgelse for kræft.

Ventetiderne er overtrådt med mellem 1 og 14 dage, og i alle tilfælde skyldes fejlene svigt i visitationen eller aftaler.

Regionsrådsformand Bent Hansen understreger, at det er afgørende, at patienternes rettigheder bliver respekteret:

- Det er helt enkelt uacceptabelt, at kræftpatienterne ikke får den behandling og den service de har retligt krav på. Og jeg er ikke i tvivl om, at både direktionen i Region Midtjylland og ledelsen af Aarhus Universitetshospital forstår alvoren i situationen og målrettet arbejder på at finde en løsning, siger Bent Hansen (S).

Aarhus Universitetshospital har omgående har taget initiativ til en ugentlig gennemgang af ventetider med både afdelingsledelser og involverede læger.