Aarhusiansk fyr lægges for had på grund af sit udseende: For nogle år siden blev jeg slået med en stok i Fakta

Hvordan ville du reagere, hvis fremmede mennesker råbte svin af dig, slog dig med en stok i Fakta eller anklagede dig for at have til hensigt at voldtage tilfældige piger på din vej?

Eller du ofte fik tilsendt spørgeskemaer fra kommunen om, hvordan det er at være dansk, eller du modtog oplæringsbrochurer i at stemme til et valg med posten? For det kan du højst sandsynligt ikke finde ud af, vurderer kommunen.

Siddik Laustens oplever ovenstående ting med jævne mellemrum, og det har fået ham til at skrive et ærligt indlæg på Facebook.

- I går råbte en kvinde til mig på gaden, at jeg skulle ”rejse hjem til Pakistan”. I sidste uge mente en mand, at det var ok at sige ”terroristsvin” til mig i forbifarten. Ikke så sjældent bliver jeg kaldt perker, og for nogle år siden blev jeg slået med en stok i Fakta med ordene ”muslimersvin”, skriver han i opslaget.

Siddik Laustens mor er fra Aarhus og hans far er fra Tyrkiet. På trods af, at han er opvokset i Danmark og er dansk, møder han ofte racistiske tilråb og fordømmelser fra fremmede folk på gaden.

Læs også: Datter blev udsat for grov mobning, men så gjorde faderen det her

De tilråb, han selv møder, foruroliger den unge mand, som især tænker over konsekvenserne for andre unge mennesker med et andet ophav end typisk skandinavisk:

- Mest af alt tænker jeg på, hvordan pokker det må være, at være teenager/ung i Danmark med forældre med en anden kultur end den klassisk danske. Tænk, at skulle råbes til. Eller at skulle høre på, at folk fra et parti med tilslutning fra mere end 20 pct. af danskerne (EP-valg) siger, at man aldrig kan blive dansker pga. ens religion. Eller blive kaldt ”pest over Europa”, ”kræftknude”, eller at ens far eller onkel voldtager eller dræber en eller ens søskende, skriver Siddik Lausten på sin profil.

- Tænk, at de i forvejen usikre teenangere (for teenagere er jo for pokker i forevejen skide usikre), som sikkert gerne vil være som alle andre, skal kaldes terroristsvin, potentiel terrorist eller skulle være med til at stå til ansvar for ekstremister og forbrydere. Når jeg efter 37 år stadig oplever det, så tænker jeg, at det for de svageste af de unge med de laveste resurser godt kan være lidt svært, at føle sig som rigtig dansker – også selvom de rigtig gerne ville være det. Det var bare lige det jeg havde på hjertet, i dag, uddyber han på sin profil.

Se hele hans kommentar, der lige nu forarger Facebookbrugere og møder stor støtte fra folk, der deler opslaget nedenfor i billedgalleriet:

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip