Aarø-færgen får to meget travle dage

27/05/2013 12:11

Elo Christoffersen

Nyheder
Færgen til Aarø får travlt både den 5. og 6. juni. Traditionen tro er det gratis, at komme en tur til Aarø Grundlovsdag, hvor der er grundlovsfest på øen. Det plejer mellem 800 og 1.500 passagerer at benytte sig af. Dagen efter, den 6. juni kommer Regentparret til Aarø, som et led i deres sommertogt. Derfor er der meget, der skal transporteres over til øen, og den normale sejlplan er droppet så forbindelser til busser findes ikke. - Færgen kommer til at sejle i pendulfart fra klokken 06. Vi har lavet en meget stram tidsplan for, hvem og hvad der skal over med færgen og i hvilken rækkefølge, og det begynder vi på tidligt om morgenen, så vi har alt med over, inden Regentparret ankommer med chalup klokken 1”, siger Thor Lange, koordinator for det royale besøg. Udfordringen er blandt andet at få fragte næsten 200 børn fra tre børnehaver, 500 elever fra Starup Øsby Skole, pressebusser, kronebil, kareter, gæster, politifolk og Slesvigske Musikkorps med over på øen, inden Regentparret ankommer. Færgen har normalt plads til 12 biler, men man skal ikke regne med, at der er plads til biler eller større køretøjer den 6. juni. Først efter klokken 16 vil der være mulighed at få køretøjer med uden særlig tilladelse. Færgen vil være indstillet på øen mellem 09.30 og 10.05 så alle kan komme på plads. - Det er en dårlig dag at bestille flyttebil eller komme med en campingvogn på. Vi tager kun det med, der er allermest nødvendigt, og vi bliver nødt til at begrænse biler på Aarø den dag. Personer uden særlig invitation må forvente op til 2 times ventetid, fordi vi kun må have 98 passagerer med på hver tur. Derfor vil vi hellere, at I kommer en anden dag, hvor vi kan yde en bedre service og give jer en positiv oplevelse, siger overfartsleder, Jens Kloster Hedegaard. Regentparret besøger Aarø den 6. juni og Haderslev den 7. juni. Dagens.dk følger naturligvis Regentparrets besøg begge dage.

Mest læste i dag

Færgen til Aarø får travlt både den 5. og 6. juni.

Traditionen tro er det gratis, at komme en tur til Aarø Grundlovsdag, hvor der er grundlovsfest på øen. Det plejer mellem 800 og 1.500 passagerer at benytte sig af.

Dagen efter, den 6. juni kommer Regentparret til Aarø, som et led i deres sommertogt. Derfor er der meget, der skal transporteres over til øen, og den normale sejlplan er droppet så forbindelser til busser findes ikke.

- Færgen kommer til at sejle i pendulfart fra klokken 06. Vi har lavet en meget stram tidsplan for, hvem og hvad der skal over med færgen og i hvilken rækkefølge, og det begynder vi på tidligt om morgenen, så vi har alt med over, inden Regentparret ankommer med chalup klokken 1”, siger Thor Lange, koordinator for det royale besøg.

Udfordringen er blandt andet at få fragte næsten 200 børn fra tre børnehaver, 500 elever fra Starup Øsby Skole, pressebusser, kronebil, kareter, gæster, politifolk og Slesvigske Musikkorps med over på øen, inden Regentparret ankommer.

Færgen har normalt plads til 12 biler, men man skal ikke regne med, at der er plads til biler eller større køretøjer den 6. juni. Først efter klokken 16 vil der være mulighed at få køretøjer med uden særlig tilladelse. Færgen vil være indstillet på øen mellem 09.30 og 10.05 så alle kan komme på plads.

- Det er en dårlig dag at bestille flyttebil eller komme med en campingvogn på. Vi tager kun det med, der er allermest nødvendigt, og vi bliver nødt til at begrænse biler på Aarø den dag. Personer uden særlig invitation må forvente op til 2 times ventetid, fordi vi kun må have 98 passagerer med på hver tur. Derfor vil vi hellere, at I kommer en anden dag, hvor vi kan yde en bedre service og give jer en positiv oplevelse, siger overfartsleder, Jens Kloster Hedegaard.

Regentparret besøger Aarø den 6. juni og Haderslev den 7. juni.

Dagens.dk følger naturligvis Regentparrets besøg begge dage.