Abbas jubler over Morsis fald

Ifølge den sekulære Abbas har det egyptiske militær sat en stopper for »Egyptens færd mod en uvis skæbne«, mens Yasser Abed Rabbo, talsmand for PLO, som er ledet af Mahmoud Abbas, kalder dagen for Morsis fald for en historisk dag.

»Hamas bør tage notits af, hvad folkets vilje kan opnå,« siger han ifølge Reuters med adresse til den islamistiske gruppe, der sidder på magten i Gaza.

Reaktionerne fra Hamas, som med Morsis fald er blevet en sympatisør fattigere, har været meget lidt konkrete.

»Vi beder til Gud om at bevare sikkerheden og stabiliteten i Egypten, og vi beder for folket og for at forhindre blodsudgydelser,« lyder den lidt forsigtige udmelding fra Hamas-talsmand Ehab Ghussein til Reuters.

I Israel bemærkede tidligere forsvarsminister Binyamin Ben-Eliezer onsdag, »at Det Muslimske Broderskabs bizarre regime er væk«, og at det vil få enorm indflydelse på hele Mellemøsten, hvis en sekulær kandidat bliver ny præsident.

Men en israelsk regeringsembedsmand har omvendt udtalt til israelske ynetnews.com, at Israel har nydt godt af det sikkerhedspolitiske samarbejde med Morsi, og at man nu kan frygte for flere terrorangreb.

 

Dagens Gossip