AC Horsens sender Silkeborg snublende nær 1. division

Silkeborg IF har haft en skrækkelig sæson med problemer på og uden for banen.

Et selvmål og et rødt kort i sæsonafgørelsen opsummerer en traumatisk Superliga-kampagne for midtjyderne, der skal forsøge at samle sig i 1. division efter sommerferien.

Klubben formåede aldrig at rejse sig efter den dårlige start på Superligaen, der i november førte til den ubehagelige, men nødvendige fyring af den vellidte træner Keld Bordinggaard.

Viggo Jensen forsøgte med blandet held at redde klubben, men mandag aften blev Silkeborgs skæbne beseglet, da bundrivalerne AC Horsens vandt 2-0 hjemme på CASA Arena i en uskøn og nervøs fodboldkamp.

Silkeborg klynger sig nu til et nærmest utopisk håb; klubben skal hente en målscore på -13 i forhold til Horsens samt håbe på, at Brøndby og Horsens taber deres respektive kampe i næstsidste spillerunde og spiller uafgjort i deres indbyrdes kamp i sidste spillerunde. Og så skal Viggo Jensens tropper selv vinde sine sidste to kampe. Det ligner unægteligt et farvel til Superligaen i denne omgang.

Symptomatisk for sæsonen bød opgøret mod Horsens på masser af uheld og frustrationer fra Silkeborg. Allerede efter 10 minutter brød Martin Spelmann fri i værternes højreside, og hans afslutning blev halvklaret af keeper Gunnar Nielsen. Men bolden røg ud til Henrik Toft, hvis indlæg Gunnar Nielsen selv viftede i mål.

Siden blev U21-landsholdsspilleren Nicolaj Ritter udvist efter en time, og få minutter senere var der igen ballade med topscoreren Marvin Pourié, der i et anfald af komplet resignation blev skiftet ud, tog sin trøje af og gik direkte i omklædningsrummet uden at værdige sin træner et blik.

AC Horsens væltede sig i chancer med en mand i overtal, hvor både André Bjerregaard og særligt Troels Kløve havde chancer for at dræbe både spænding og Silkeborgs Superliga-eksistens meget tidligere.

I overtiden var det naturligvis energibundtet Martin Spelmann, der blæste Silkeborg omkuld, da Ken Fagerberg på et kontrastød i kampens tillægsminutter fandt midtbanespilleren, som gjorde det til 2-0.

Johnny Mølbys tropper har været i strid modvind hele foråret, men nu har østjyderne spillet sig selv i en gunstig position, hvor de - hvis Brøndby på torsdag taber hjemme mod FC Nordsjælland - med en sejr på torsdag ude mod Sønderjyske kan sikre sig endnu en sæson i Superligen.

I så fald trækker Brøndby Sorteper sammen med Silkeborg. Men sidstnævnte har også brug for en god portion sjælesøgen efter denne sæson.AC Horsens - Silkeborg IF 2-0 (1-0)1-0 Gunnar Nielsen (selvmål) 10.2-0 Martin Spelmann 90.

 

Dagens Gossip