Advarsel: Børn helt ned i 6-års alderen kan få hjerteproblemer af små snacks

Hvis børn helt ned til 6-8 års alderen får snacks, der dækker sulten, så det går ud over de daglige hovedmåltider, ja så risikerer børnene faktisk at udvikle hjerte- og karproblemer. Det skirver Nordjyske ifølge klogkost.dk.

Sådan lyder de barske konklusioner i en ny undersøgelse af 512 finske børn mellem 6 og 8 år, som forskere fra universitetet i det Østlige Finland har testet for at vurdere sammenhængen mellem kostvaner, spiseadfærd og næringsindhold, der har betydning for overvægt.

Undersøgelsen viste at børn, der springer måltider over og spiste mere protein oftere havde for meget kropsfedt. Ukontrolleret spiseadfærd, som at spise hurtigt, følelsesmæssig overspisning og manglende mæthedsfølelse var også forbundet med højere kropsfedme.

Under halvdelen af børnene spiste alle tre hovedmåltider - morgenmad, frokost og middag - hver dag. I stedet blev de fyldt op med snacks og sukkerholdige drikke, og det vurderede undersøgelsen altså på sigt kunne føre til hjerte- og karproblemer.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip