Advarsel: Denne hjælpsomme tekst på Facebook er fup

Hvis du er en af dem, der gerne deler beskeder på Facebook, ja så er det måske godt at læse med her.

En fup-besked er nemlig i omløb, og rigtig mange danskere har delt den på deres Facebook-side.

Men det er spildt arbejde - der er som sagt tale om fup.

Den falske besked advarer mod en fare ved den nye Facebook "Graphic Search" (som i fup-beskeden fejlagtigt kaldes "Graphis app").

I følge advarslen skal den nye funktion gøre dine private indstillinger mere sårbare - men det er altså noget sludder.

Teksten lyder sådan her:

Hej til alle jer som er på min kontaktliste på Facebook. Jeg vil gerne spørge jer om en tjeneste .... Du ved måske ikke, at Facebook har ændret sine retningslinjer for konfiguration igen. Takket være den nye "Graphic app", kan en hvilken som helst person på Facebook, hvor som helst i verden se vores billeder, vores "Synes godt om" og vores "kommentarer". I løbet af de næste to uger vil jeg skrive ...denne meddelelse og jeg beder jer om at gøre følgende og kommentere "Gjort". De af mine venner, som ikke vil opretholde min information privat, vil blive fjernet fra min liste over venner, fordi jeg vil have at den information jeg deler med jer, mine venner, skal forblive blandt mine venner og ikke være tilgængelig for hele verden. Jeg ønsker at kunne opslå billeder af mine venner og familie, uden at fremmede skal kunne se hvad der sker, når du vælger "Synes godt om" eller "kommentar". Desværre kan vi ikke ændre denne konfiguration, fordi Facebook har gjort det sådan. Så vær så venlig at placere markøren over mit billedet som vises i denne boks (uden at klikke) og et vindue vil åbnes. Nu flytter du markøren til ordet "Venner", igen uden at klikke og derefter på "Indstillinger". Fjern hakket på "Begivenheder i livet" og "Kommentarer og Synes godt om". På denne måde vil min aktivitet med min familie og venner ikke længere blive offentliggjort. Nu kopierer du denne tekste til din egen væg (ikke "dele" det!). Når jeg ser det opslået på din siden, vil jeg fjerne mærkningen hos dig.

Beskeden er harmløs, men der er ingen grund til at dele den med dine venner. En deling kan jo blandt andet gøre dine venner unødvendigt bekymrede.

Det er langt fra første gang denne slags fup-beskeder deles rundt på Facebook, men altså også i dette tilfælde altså uden noget formål.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

 

Dagens Gossip