Advarsel: Dit gamle mobilnummer kan flænse din konto

Produkter som Mobile Pay og Paii har i den grad vundet indpas i Danmark, men nu advarer beep.tv2.dk om, at man skal passe på, når man skifter mobilnummer.

Hvis ikke du selv gør noget ved det, kan dit arbejdsnummer for eksempel genbruges af andre. Og pengene bliver stadig trukket fra din bankkonto. En Paii-kunde oplevede, at der blev trukket små pengebeløb på hans konto. Beløb han ikke selv havde brugt, skriver Beep.tv2.dk.

Årsagen var, at det stadig var hans gamle arbejdsnummer, der var tilknyttet Paii-tjenesten, og da han skiftede arbejde fik han ikke ændret nummeret eller fjernet det i tjenesten.

Så da en ny kollega overtog arbejdsnummeret og åbnede sin egen Paii-app, hævede den stadig penge fra den gamle registrerede bankkonto, som var tilknyttet nummeret. Den nye kollega brugte derved ubevidst en andens konto, da beløbene aldrig blev bedt verificeret med en pinkode.

Der var tale om mindre sms-køb på 24 kroner stykket for togbilletter, som kunden nu har fået fuldt refunderet.

Men Paii oplyser, at sms-køb på helt op til 225 kroner kan foretages uden en unik pin-kode.

- Der er ikke nogle private numre, der kommer i klemme her. Så snart der er tale om en nummer-overdragelsen gennem teleselskaberne, så bliver alle informationer slettet og lukket ned. Så her skal man slet ikke være nervøs, forsikrer Paiis direktør, Peter Bredgaard.

Det er kundens eget ansvar, at være opmærksom på, hvor man har brugt sit nummer. Og i dette tilfælde fjerne eller ændre det, når der sker ændringer i hverdagen.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip