Advarsel: Hvis du modtager denne sms, skal du IKKE klikke på linket

Der er god grund til at være forsigtig med fingeren på mobilen, hvis du modtager en sms-besked om, at en pakke venter på du afhenter den.

Nordsjællands Politi skriver fredag formiddag, at der i disse dage florerer en sms, hvori der står, at modtageren kan afhente en pakke fra NostNord.

- SMS-beskeden er fup, og hvis du besøger linket i sms'en, vil din enhed muligvis forsøge at downloade en fil, der kan gøre skade på din mobil, tablet eller computer, lyder advarslen fra politiet.

De anbefaler, at man sletter beskeden med det samme uden at klikke på linket.

Læs også: Storstilet angreb på Apple: Hackere forlanger 3.000 kroner for at låse din computer op

Beskeden fremstår troværdig, da afsenderen figurerer som POST, ligesom sms'en ikke indeholder de sædvanlige sprogfejl, der ofte sniger sig ind i svindlernes forsøg på at lokke penge fra folk.

Politiet oplyser, at svindlerne har oprettet en hjemmeside med adressen postdanmark.org, hvilket er med til at gøre det svært at aflure, at der er tale om spam. Men det er der altså, lyder advarslen.

Den nye fup-sms ser sådan her ud:

Nordsjællands Politi modtog for en uge siden flere henvendelser fra borgere, der havde modtaget beskeder om, at der der lå enmms-besked og ventede, hvis man besøgte et link inde i beskeden, hvilket også var et svindelforsøg.

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

Dagens Gossip