Advarsel om sars-lignende virus

Har man for nylig været i Qatar eller Saudi Arabien og efterfølgende har fået influenzaagtige symptomer med hoste, åndenød og vejrtrækningsbesvær, skal man kontakte sin læge.

Statens Serum Institut (SSI) anbefaler således nu personer, som har været i Qatar eller Saudi Arabien, og som inden for 10 dage efter, de er kommet hjem får feber og luftvejssymptomer, at kontakte en læge og oplyse om rejsen.

Meldingen kommer, efter at det engelske Health Protection Agency har isoleret et nyt coronavirus fra en patient, som er indlagt på et hospital i England med alvorlig lungesygdom og påvirket nyrefunktion.

Patienten er overflyttet fra Qatar og havde forinden også været i Saudi Arabien.

Virus er stort set identisk med et coronavirus, som nyligt er fundet hos en anden patient fra Saudi Arabien, og som døde efter alvorlig lungesygdom.

Der findes forskellige typer coronavirus, som normalt giver almindelig forkølelse, men sjældent også kan medføre mere alvorlige infektioner i luftvejene.

Det ny coronavirus tilhører samme virusgruppe som Sars-coronavirus, men er alligevel forskelligt.

Tiden, der går fra at man bliver smittet, til man får sygdommen, er for det ny coronavirus er ikke klarlagt, men formodes at være 7-10 dage.

Ingen af de personer, som har været i tæt kontakt med tilfældet fra England, har efterfølgende udviklet symptomer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip